23948sdkhjf

Aalborgensere leverer specialordre til vindmølleproducent i Cuxhaven

Tidligere på året vandt Aalborg Maskinfabrik et udbud om et rotationsbord til en vindmølleproducent i Cuxhaven i Tyskland.

Det er en opgave, hvor flere af virksomhedens konkurrenter også har været i spil, men i sidste ende blev det altså Aalborg Maskinfabrik, der løb med ordren for produktionsudstyret, oplyser maskinfabrikken.

- Vi har vundet ordren, fordi de tror på, at vi kan løfte opgaven. Der skal engineering til, og der skal produktion til. Vi kan begge dele, fortæller senior-ingeniør Kaj Svenningsen hos Aalborg Maskinfabrik.

Udviklet og designet

Rotationsbordet bliver brugt til at afprøve og teste lejer til vindmøller og skal integreres i produktionen på kundens fabrik i Cuxhaven.

Lejet til vindmøllen placeres på bordet, hvor styretapper sætter sig fast i den yderste og inderste ring. Den inderste ring er udstyret med en motor, som da kan rotere og afprøve lejet.

Aalborg Maskinfabriks rotationsbord udmærker sig ved, at det har fået installeret en adapter, som gør, at bordet kan indstilles til tre forskellige størrelser af lejer og derved kan benyttes i en større del testsituationer.

Konceptet og opgaven er stillet af kunden, hvorefter ingeniørteamet hos Aalborg Maskinfabrik har designet og udviklet bordet.

Flere ordrer på vej

Ordren er den første, Aalborg Maskinfabrik skal levere til Cuxhaven, men der er efterfølgende kommet flere større ordrer til.

Hen over de næste måneder vil Aalborg Maskinfabrik producere og levere flere fuldendte produkter til fabrikken i Cuxhaven.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125