23948sdkhjf

SK Forsyning A/S køber Slagelse Kraftvarmeværk af Dong Energy

SK Forsyning A/S og Dong Energy har den 28. december indgået en aftale om, at SK Forsyning køber Slagelse Kraftvarmeværk.
- Med overtagelsen af Slagelse Kraftvarmeværk er SK Forsyning kommet et stort skridt tættere på vores strategiske målsætning om at være uafhængig af fossile brændsler i 2020, siger bestyrelsesformand i SK Forsyning, Bodil Knudsen.

Overtagelsen sker med virkning fra 1. januar 2012, og den vil ikke betyde nogen ændring for fjernvarmekunderne.

Fortsætter samarbejde med landmænd
Værket er opført i 1990 og har en effekt på 12 MW el og 34 MW varme, hvoraf 16 MW kommer fra affaldsforbrænding og 18 MW fra halm. Værket forsyner alle fjernvarmekunder i Slagelse. Købsprisen er kr. 64 mio.

- Vi glæder os til at byde de nye kolleger fra kraftvarmeværket velkommen i SK Forsyning, siger adm. direktør i SK Forsyning, Henrik Lundgaard og fortsætter:

- Jeg er overbevist om, at de sammen med vores medarbejdere på fjernvarmen vil stå for en fortsat effektiv og sikker drift. Aftalen indebærer en fortsættelse af halmkontrakterne, og vi ser frem til et godt samarbejde med de lokale landmænd.

Dong sælger og sælger
- Vi er glade for at have fundet en køber, der kan sikre den fortsatte drift, af hensyn til fjernvarmekunderne, halmleverandørerne og de seks medarbejdere, som er beskæftiget på værket, siger Jens Erik Pedersen, direktør i Dong Energy.

Værket er ikke det eneste Dong Energy har solgt på det seneste. Med udgangen af 2011 solgte energigiganten Masnedø Kraftvarmeværk til Vordingborg Forsyning Ringsted Kraftvarmeværk til Ringsted Kommune og kraftvarmeværket Maribo-Sakskøbing til Refa Energi A/S.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125