23948sdkhjf

Desmi gearer sig til yderligere vækst

Mens 2011 tegner til at blive det femte rekordår i træk hos Desmi, arbejder virksomheden på at forfølge de globale muligheder for yderligere vækst.
- Når man skal fra A til B, er det vigtigt, at man har en god vej og et godt transportmiddel. Tilsvarende er det afgørende at have den rigtige struktur, organisation og arbejdsform, når en koncern som vores skal udvikles fra det nuværende til en koncern, hvor aktiviteterne omsætningsmæssigt har passeret en milliard, siger Desmis administrerende direktør, Henrik Sørensen. Og han fortsætter:

- Det er som med hønen og ægget: Spørgsmålet om hvad der kom først. I Desmi vil vi skabe de strukturer, der giver plads til yderligere vækst, netop med henblik på at sikre de nødvendige rammer for en større virksomhed.

Styrker ledelsen
Det er ambitionen hos Desmi, at fastholde momentum ved at styrke den daglige ledelse med flere kræfter til fokuseret drift. Samtidig skal der frigøres kræfter til forretningsudvikling og videre strukturel udvikling. Henrik Sørensen uddyber:

- Vi har de senere år været meget fokuseret på væksten i den ordinære drift, men er overbeviste om, at der også ligger mange muligheder i strukturel udvikling og eventuelle tilkøb af komplementære forretningsenheder og virksomheder.

Det er baggrunden for at Desmi med virkning fra 1. januar 2012 har etableret en struktur med tre forretningsenheder: En Oil Spill-enhed, en Pumpe-enhed og en Contracting-enhed. De refererer alle til et overliggende selskab, Desmi A/S, hvortil det er tanken at opkøbe yderligere selskaber i det omfang, det findes rigtigt.

Pumpe-aktiviteter samles
Dette betyder, at pumpeaktiviteterne bliver samlet i et selvstændigt selskab i Desmi-koncernen – et selskab, der pr. 1. januar 2012 har fået navnet Desmi Pumping Technology A/S. Det er udgangspunktet, at selskabet her i år ét vil bidrage med en omsætning i niveauet 500 mio. kr. til koncernen.

Henrik Mørkholt, som igennem en længere periode har været salgsdirektør i Desmi A/S, udnævnes til administrerede direktør for Desmi Pumping Technology A/S.

Henrik Mørkholt, der har en baggrund som maskinmester, bliver ved udnævnelsen sideordnet med Dennis W. Larsen, der er direktør i Desmi Ro-Clean A/S (Oil Spill-enheden) og Erling Pakula, der er direktør i Desmi Contracting A/S

Ingen ”Titanic”-strategi
Desmi-koncernen har store ambitioner, idet det umiddelbare mål er at nå en omsætning på kerne-forretningen på 1 mia. kr. inden for de næste tre år. Denne vækst skal primært komme fra de globale aktiviteter, som fortsat vil blive udbygget. Hertil forudser man, at der vil komme en betydelig aktivitet inden for nye områder som for eksempel selskabet Desmi Ocean Guard A/S, hvor Desmi sammen med A.P. Møller-Maersk og Skjølstrup & Grønborg arbejder med udvikling af systemer til rensning af ballastvand.

- Vi oplever stigende interesse for de ”grønne løsninger”, og vores kunder tager godt imod koncepterne inden for energioptimering, udtaler Henrik Mørkholt, der i øvrigt er fortrøstningsfuld, selvom det må erkendes, at det er en ambitiøs strategi, der ligger for pumpeområdet.

- Vi er selvfølgelig lige så sårbare som alle andre i forhold til de globale konjunkturer, men uanset de vanskeligere markedsforhold satser vi på at vinde markedsandele. Målet om at nå og passere milliarden i omsætning med en fortsat rimelig indtjening vil blive fastholdt. Vi arbejder dog ikke med en ”Titanic-strategi”, så tiden, det tager at nå målet, må selvsagt tilpasses de markedsvilkår, vi får i de kommende år, fastslår Henrik Sørensen.

Koncerndirektøren afslører slutteligt, at omsætningen forudses at blive godt 710 mio. kr. i 2011, hvor den til sammenligning udgjorde 622 mio. kr. i 2010. Desmi beskæftiger over 500 medarbejdere, hvor den overvejende del arbejder i udlandet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094