23948sdkhjf

Vestas varsler katastrofe-regnskab

Foreløbige regnskabstal viser, at vindmøllegiganten ikke nåede målene for omsætning og driftsresultat i 2011.
For anden gang på få måneder er Vestas nødsaget til at nedjustere de økonomiske forventninger. Det oplyser koncernen i en fondsbørsmeddelelse.

Hidtil har Vestas kalkuleret med en samlet omsætning på 6,4 mia. euro (47,6 mia. kr.) i 2011, men foreløbige regnskabstal viser, at omsætningen i stedet lander på ca. 6 mia. euro (44,6 mia. kr.).

- Vestas har i fjerde kvartal 2011 opereret på et særdeles højt aktivitetsniveau for så vidt angår installationer, men som følge af forsinkelser relateret til dårligt vejr, kundeforhold som net-tilslutninger og andre forstyrrelser forventes en del projekter under konstruktion først at kunne indtægtsføres i første kvartal 2012, skriver Vestas i meddelelsen.

Ny mølle dyrere end forventet
Samtidig med nedjusteringen af omkostningsforventningerne viser regnskabstallene også, at Vestas’ EBIT ender med et nul-resultat mod de tidligere forventede 255 mio. euro (1,9 mia. kr.).

Ca. 130 mio. euro (967 mio. kr.) af disse skyldes omkostningsforskydningerne, mens øgede udviklingsomkostninger får skyldes for hovedparten af de resterende beløb.

- Af den resterende forventede reduktion på ca. 125 mio. euro skyldes 100 mio. euro (744 mio.kr., red.) primært produktionsmodningen af de nye produkter V112-3.0 MW-møllen og GridStreamer-teknologien, der sikrer, at 2 MW-platformen lever op til nye tekniske krav, skriver Vestas.

Bedre styr på generatorfabrik
Med den seneste nedjustering har Vestas reduceret forventningerne til 2011-omsætningen med ca. 1 mia. euro (7,4 mia. kr.) de seneste måneder.

Senest blev det i oktober til en nedjustering på 600 mio. euro (4,5 mia. kr.) som følge af problemer med koncernens generatorfabrik i Travemünde i Tyskland. Det forventes dog ikke at blive et problem fremadrettet.

- De tidligere omtalte indkøringsproblemer på generatorfabrikken i Travemünde, Tyskland, er under kontrol og er ved at blive løst. De forventes ikke at påvirke driften negativt i 2012, skriver Vestas.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.173