23948sdkhjf

Ribe Sol håber på lempelse af nettomålerordningen

Ribe Jernindustri og Danhostel Ribe håber på en lempelse af nettomålerordningens loft på 6 kW, så et lokalt kollektivt elsystem baseret på solenergi kan realiseres.
I december måned besøgte adm. direktør Michael Boel Olesen fra Ribe Jernindustri og direktør Jens Philipsen fra Danhostel Ribe energiudvalget på Christiansborg for at opnå en lempelse af nettomålerordningens loft på 6 kW. Det skriver Dansk Energi.

Årsagen er, at parterne, der er naboer, ønsker at etablere et lokalt kollektivt el-system baseret på solenergi for på den måde at sende elektricitet fra maskinfabrikken over matrikelskellet til vandrehjemmet. Det vil i sidste ende spare udbygningen af distributionsnettet og dermed optimere energisystemet.

Virksomheder med i energiplanen
Parterne ønsker, at politikerne tænker virksomhederne ind i energiplanen, der stadig er under forhandling, således, at virksomheder ligesom husstande kan deltage i solcelleprojekter.

- Vi vil gerne have solceller og forsyne en del af området med grøn energi, men med de nuværende regler er det ikke rentabelt, hvis flere parter og erhvervsvirksomheder er indblandet, siger Michael Boel Olesen til Dansk Energi.

Projektet til 22,5 mio. kr. er på 10.000 kvm. solpaneler, hvor 80 procent er solceller og 20 procent er solfangere, der kan levere en tredjedel af Ribe Jernindustris energiforbrug.

Tre spørgsmål fra Ribe Sol til Martin Lidegaard
Klima-, energi- og bygningsminister Martin Lidegaard (R) skal i midten af januar besvare tre spørgsmål fra energiudvalget på baggrund af Ribe Sol-foretrædet:

1) Kommentar til ”Ribe Sol”s materiale.
2) Hvad er den typiske tilbagebetalingstid for et solcelleanlæg, når det hhv. omfattes og ikke omfattes af muligheden for nettoafregning?
3) Kan ministeren skitsere, hvilke initiativer eller virkemidler der kan anvendes for at motivere til installation af solcelleanlæg, som ikke omfattes af den nuværende mulighed for nettoafregning?
Kommenter artiklen (2)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093