23948sdkhjf

Sweco bringer dansk affaldsenergi i spil på Barbados

Den danske ingeniør- og arkitektrådgiver Sweco skal gennemføre en større undersøgelse af de mest miljørigtige og økonomisk fordelagtige løsninger til at generere energi fra affald i den lille østat Barbados i Caribien.

 Det skriver Sweco i en pressemeddelelse. 

For nyligt designede og implementerede Sweco en synligheds- og kommunikationsstrategi for Europa-Kommissionen for at fremme initiativer med bæredygtig energi på Barbados. 

- Projektet i Barbados er en del af en rammeaftale med EU, hvor vi skal undersøge forskellige teknologier til affaldsforbrænding, der skal styrke landets bæredygtige udvikling frem mod 2030 i overensstemmelse med FN’s verdensmål. I Danmark har vi stor erfaring med at generere energi fra affald, og det er det, vi bl.a. skal kigge på i Barbados, forklarer Raquel Alvarez, projektleder i Swecos internationale division.

Det er det andet miljøorienterede projekt i østaten, som Sweco gennemfører, og Raquel Alvarez fortæller, at Barbados er meget optaget af at tage førertrøjen på miljø- og klimaområdet i Caribien og trække de andre lande i regionen med i den grønne omstilling.

Ifølge Raquel Alvarez er én af årsagerne til, at danske virksomheder vinder cleantech-opgaver i udviklingslande, at Danmark har slået sit navn fast som en pioner inden for affaldshåndtering og energiteknologi.

Hun oplever, at alle de store donorer som EU, Verdensbanken og European Investment Bank har et godt øje til danske kompetencer, og det samme gælder efterhånden også de lande, hvor projekterne bliver gennemført.

- Vi er førende teknologisk, vi har opbygget stor viden og erfaring, og vi har et stærkt grønt brand i resten af verden. Det er en stor tilfredsstillelse, at vi med danske kompetencer kan hjælpe udviklingslande i gang med den grønne omstilling og samtidig skabe en fornuftig forretning. Det er ikke kun godt for vores egen butik, men for hele Danmark som nation, siger Thomas Fleurine Sørensen, der er afdelingsdirektør i Swecos internationale division.

Efterspørgsel trods corona

Mens pandemien i mere end et halvt år har lammet projekter i udviklingslande, er efterspørgslen på danske cleantech-kompetencer ikke blevet mindre. Lande over hele verden kigger mod det lille grønne land i nord efter viden og kompetencer til at kickstarte eller accelerere deres grønne omstilling.

Det mærker man altså også hos Sweco Danmarks internationale division. For selvom corona-krisen har sat mange af virksomhedens internationale udviklingsprojekter på standby, er der stadig bud efter danske ingeniører og deres cleantech-kompetencer. Således har Sweco, trods corona-nedlukningen, vundet opgaver i lande som Kasakhstan, Benin, Kosovo og senest altså Barbados.

Den lille østat i Caribien er et af verdens mindste, men tættest befolkede lande. Med blot 430 kvadratkilometer er landet mindre end Bornholm, men med knap 300.000 indbyggere er befolkningstætheden mere end syv gange større end på den danske klippeø.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078