23948sdkhjf

Dansk dyne-imperium investerer en milliard i grøn energi

Copenhagen Infrastructure Partners har netop præsenteret status på fond 4, hvor der allerede nu er givet tilsagn om 4 milliarder euro til investering i grøn energi.

Heraf har Lars Larsen Group givet tilsagn om 1 milliard kroner, som kan skydes ind i fonden.

Det oplyser koncernen i en pressemeddelelse.

Ifølge CEO i Lars Larsen Group, Jesper Lund, skal det ses som en klar indikation på retningen af investeringerne i gruppen.

- Det er en klar strategi, at vi også ønsker at investere i grøn teknologi. Det skyldes ikke mindst, at vores ejere har taget et valg om, at ansvarlighed er en grundlæggende værdi i Lars Larsen Group. Det inkluderer også en målsætning om at investere vores midler i projekter, der kan være med til at reducere vores verdens CO2-udledning. Derudover er det selvfølgelig også vigtigt at understrege, at det ganske enkelt er en god investering, siger Jesper Lund.

Mere på vej

Han overtog posten som CEO for Lars Larsen Group i februar i år, og sammen med bestyrelsesformand Jacob Brunsborg har han lavet en plan, der skal sikre Lars Larsen Group en ny og mere aktiv rolle som langsigtet investor i blandt andet bæredygtige, grønne projekter.

- Lars Larsen Group er en meget velkonsolideret virksomhed, og det giver os en unik mulighed for at indtræde som investor i større projekter indenfor blandt andet energisektoren. Derfor skal investeringen i Copenhagen Infrastructure Partners ses som første skridt. Vi skal gøre mere på sigt, siger Jesper Lund.

Vigtig partner

Managing Parter i Copenhagen Infrastructure Partners (CIP), Jakob Baruël Poulsen, glæder sig over, at Lars Larsen Group har valgt at investere i fond 4.

- CIP’s fonde investerer globalt i store grønne energiprojekter. Kapital fra danske, institutionelle investorer og familiekontorer er en grundpille heri, og vi værdsætter den tillid, som Lars Larsen Group har vist os og ser meget frem til samarbejdet, udtaler Jakob Baruël Poulsen.

Læs mere om CIPs nye grønne fond her

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.109