23948sdkhjf

Sønderborg i klima-samarbejde med kinesere

Den kinesiske millionby Baoding og Sønderborg Kommune styrker nu deres klima- og erhvervssamarbejde ved at indgå et Friendship City partnerskab.
Baoding og Sønderborg tager næste skridt og forankrer deres klima- og erhvervssamarbejde i et formelt "Friendship City"-samarbejde mellem de to byer.

Startskuddet til samarbejdet mellem de to byer blev affyret af Verdensnaturfonden i 2008, og en partnerskabsaftale blev underskrevet i oktober 2010. Formålet med samarbejdet er at udveksle ”best practices” inden for klima-løsninger og give stærke rammer for fælles udvikling, som også skal inddrage erhvervslivet.

- Baoding er med helt i front i forhold til bestræbelser på at nedbringe CO2 og kendt som Kinas "Electric Valley", ligesom byen har taget føringen i Kina med hensyn til at skabe nye teknologier og nye grønne virksomheder. Dette er et perfekt match til Sønderborgs ProjectZero og vores partnerskab med Lean Energy Cluster. Jeg tror og håber, det nye Friendship City- partnerskab vil styrke indsatsen i de to byer, når det handler om at føre an inden for klimarigtig udvikling, vækst i erhvervslivet og arbejdspladser, siger Aase Nyegaard, borgmester i Sønderborg.

I Baoding supplerer viceborgmester Ma Yufeng:

- Vi er meget imponerede over Sønderborgs CO2-vision og over, hvad Sønderborg allerede har nået i ”Zero”-udviklingen. Der er mange eksempler, vi kan lære af. Baoding har samme målsætning som Sønderborg om vækst med lavt CO2-forbrug. Vi kan nå større mål og etablere mere omfattende og bredt samarbejde med en formelt Friendship City-aftale.

Det nye Friendship City partnerskab vil formelt blive fejret i april 2012, hvor en delegation fra Sønderborg, ledet af borgmester Aase Nyegaard, vil besøge Baoding for på borgmester- og erhvervsniveau at markere det nye partnerskab.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078