23948sdkhjf

Skrotningsordningen sætter fut i varmepumper på abonnement og nærvarme

Fra i dag kan virksomheder søge om tilskud via Skrotningsordningen til at tilbyde varmepumper på abonnement.

Dermed sætter regeringen fart på udfasningen af olie- og naturgasfyr, der skal gøre de danske hjem mere klimavenlige og bidrage til 70 pct. målsætningen.

- Vi viser med åbningen af den nye pulje, at vi kan gøre vores grønne ambitioner til konkret handling, som danskerne kan forholde sig til. Ordningen gør det nemt at skifte sort opvarmning ud med en klimavenlig løsning, uden at det koster en bondegård. Til gavn for både mennesker, miljøet og klimaet, siger klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen. 

Varmepumpe med abonnementsordning 

Skrotningsordningen er målrettet olie- og gasfyrsejere, der ønsker en varmepumpe på abonnement.

 Men det er energileverandøren, der søger om tilskud fra ordningen, således at de kan købe varmepumper og sælge dem på abonnementsordning til husejerne. 

Ordningen betyder, at energitjenesteleverandøren påtager sig ansvaret for at udskifte olie- eller gasfyret med en varmepumpe, inklusiv skrotning af det gamle fyr, installation, drift og vedligeholdelse af varmepumpen.

Leverandøren kan få tilskud fra staten på op til 25.000 kr. pr. konvertering fra olie- eller gasfyr.

Der er ca. 80.000 huse i Danmark, der opvarmes med oliefyr, og ca. 380.000 med naturgas.

Fakta om varmepumpe på abonnement

En række leverandører tilbyder boligejere varmepumpe på abonnement, der også markedsføres som Nærvarme. Der er løsninger med både jordvarme- og luft-til-vand-varmepumper.

Leverandøren påtager sig ansvaret for alt ifm. skift fra oliefyr eller gasfyr til varmepumpe, dvs. både skrotning af det gamle fyr og installation, drift og vedligeholdelse af varmepumpen.

Boligejeren vil typisk skulle betale et engangsbeløb for tilmelding og herefter for varmeforbruget samt et månedligt abonnement.

Her-og-nu-investeringen for at få varmepumpe på abonnement er langt mindre, end hvis man selv investerer i en varmepumpe. Leverandøren får tilskud fra staten på op til 25.000 kr. pr. konvertering fra olie- eller gasfyr, som skal bruges til at gøre det billigere for boligejeren.

Tilskuddet gives via ”Skrotningsordningen”, som er en udmøntning af Energiaftalen for 2018 og Klimaaftale for energi og industri fra 2020.

Kilde: Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109