23948sdkhjf

Virksomheder kan nu søge tilskud til energibesparelser

Fra i dag kan virksomheder søge et nyt tilskud til projekter, der reducerer energiforbruget og sænker CO2-udledningen.

I 2020 er der 200 mio. kr. i puljen, og frem mod 2029 er der afsat næsten 3,5 mia. kr.

Pengene stammer fra Energiaftalen fra 2018 og sommerens Klimaaftale. Klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S) glæder sig til, at de skal ud og virke i samfundet.

- Vi sætter allerede nu konkret handling bag sommerens klimaaftale med en målrettet pulje til erhvervslivet. Erhvervslivet spiller en vigtig rolle i den grønne omstilling af samfundet, så vi når vores ambition om 70 procents reduktion af udledningen af CO2 i 2030, siger Dan Jørgensen i en pressemeddelelse.

Søg med det samme

Tilskuddet kan søges af privatejede produktions- handel- og servicevirksomheder. Det gives til projekter som f.eks. udskiftning af kedler med varmepumper, skift til LED-belysning og energioptimering af procesanlæg. Man skal søge med det samme for at nå at få penge i år, understreger ministeren.

- Vi har valgt at åbne puljen allerede i år for at få pengene ud at arbejde hurtigst muligt. På den måde kan vi både hjælpe virksomhederne med at skabe aktivitet midt i coronakrisen og samtidig sætte grøn retning på deres fremtid. Jeg ved, at masser af virksomheder brænder inde med gode grønne projekter, som bare mangler finansiering. Nu har de chancen, siger Dan Jørgensen.

Fakta: Nyt klimatilskud til virksomheder

  • Et nyt erhvervstilskud skal fremme energibesparelser i danske virksomheder
  • Tilskuddet kan søges af privatejede produktions-, handel- og servicevirksomheder inkl. f.eks. landbrug, fiskeri, gartneri og skovbrug
  • Tilskuddet bidrager til energispareprojekter i virksomhederne og kan dække op til 50 % af en investering
  • Der er afsat 200 mio. kr. til tilskud i 2020 og knap 3,5 mia. kr. i alt fordelt i årlige puljer 2021-2029

Kilde: Energistyrelsen

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.093