23948sdkhjf

Maabjerg Energy Concept får teknologistøtte

Maabjerg Energy Concept har fået tilsagn om udviklingsstøtte fra EUDP. Pengene skal bringe konceptet mellem Holstebro og Struer nærmere en realisering.
EUDP, som hører hjemme i Energistyrelsen, har taget det grønne energiprojekt med i en pulje af projekter, som er værdige til at modtage statslig udviklingsstøtte. Det har i sig selv stor værdi, fortæller Jørgen Udby, som er bestyrelsesformand for Maabjerg Energy Concept:

- Vi betragter det som en blåstempling fra staten, som anerkender, at det vil være fornuftigt at undersøge vores koncept nærmere. Det er vi naturligvis stolte af, og det vil også have stor værdi for lokalsamfundet, som håber, at Maabjerg Energy Concept vil skabe en masse arbejdspladser.

Beløbets størrelse er endnu ikke fastlagt, men konsortiet bag energikonceptet, som omfatter vestjyske forsyningsselskaber og Dong Energy, vil bruge pengene til forstærke indsatsen med at undersøge muligheden for at realisere konceptet i Måbjerg mellem Holstebro og Struer, skriver Maabjerg Energy Concept på sin hjemmeside.

Plads til diskussioner
Den grønne energiproduktion har været heftigt diskuteret i den senere tid, både politisk og fagligt. Men det skal der også være plads til, mener Jørgen Udby.

- EU og regeringen lægger op til, at vi i 2020 skal fordoble den mængde af bioethanol, som tilsættes benzin for at gøre den mere klimavenlig. Det giver nogle teknologiske og praktiske udfordringer, som vi må diskutere i åbenhed, siger Jørgen Udby og fortsætter:

- Det er sandt, at det er vanskeligt at få en god forretning ud af at fremstille 2. generations bioethanol, men Maabjerg Energy Concept adskiller sig fra hidtidige projekter ved en hidtil uset synergi mellem biothanol, biogas og biomassefyret kraftvarmeproduktion. Det giver os nogle unikke fordele, og EUDP bekræfter nu, at det er værd at undersøge nærmere.

Investerer 39 millioner
Maabjerg Energy Concept investerer i perioden frem til december 2012 39 mio. kr. på at undersøge mulighederne for at etablere konceptet, herunder en ny bioethanolfabrik. Projektet vil, hvis det bliver realiseret i fuldt omfang, få en investeringsramme på 2-3 milliarder kroner. Som det ser ud lige midt i den første analysefase som afsluttes i marts, vil det blive en god investering, både for investorerne og samfundsøkonomisk.

- Vi skal i Maabjerg Energy Concept først og fremmest koncentrere os om at optimere konceptets business case. Men som samfund må vi også forholde os til, at Danmark i 2020 får et massivt behov for bioethanol til transportsektoren. Vi tilbyder at producere bioethanolen baseret på halm, hvor alternativet er at importere 1. generations bioethanol fremstillet af fødevarer. Det kan vi ikke være bekendt, når mennesker sulter på kloden, siger Jørgen Udby.

Kilde: Maabjerg Bioenergy Concept

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078