23948sdkhjf

To energiselskaber politianmeldt for ulovligt telefonsalg - igen

Forbrugerombudsmanden politianmelder for anden gang energiselskaberne Natur-Energi og Modstrøm for ulovligt telefonsalg.

Selskaberne er politianmeldt for at have overtrådt forbrugeraftalelovens forbud mod ulovligt telefonsalg. Energiselskaberne bliver også politianmeldt for at ringe til indehavere af enkeltmandsvirksomheder og personligt drevne virksomheder, som er tilmeldt Robinsonlisten.

Det oplyser Forbrugerombudsmanden i en pressemeddelelse.

Forbrugerombudsmanden politianmeldte både Modstrøm og Natur-Energi for ulovligt telefonsalg i 2019.

- Hvis en virksomhed køber oplysninger om forbrugeres samtykke til telefonsalg, har virksomheden pligt til at sikre sig, at forbrugerne faktisk har givet samtykke til at blive ringet op. Det har Modstrøm og Natur-Energi ikke gjort, siger Forbrugerombudsmand, Christina Toftegaard Nielsen.

- Forbuddet mod telefonsalg skal beskytte forbrugerne mod at blive kontaktet af sælgere, medmindre forbrugerne ønsker at blive kontaktet. I sagerne her kan virksomhederne ikke dokumentere, at forbrugerne har givet samtykke til at blive kontaktet, fortsætter hun.

Natur-Energi og Modstrøm har accepteret at betale udenretlige bøder på hhv. 400.000 kroner og 675.000 kroner for overtrædelserne i begge de sager, de hver især er blevet politianmeldt i.

Det bliver selskaberne anmeldt for: 

Modstrøm bliver politianmeldt for at have ringet op til 61 forbrugere i perioden marts 2019 til august 2020, uden at forbrugerne havde accepteret at blive ringet op, samt til to indehavere af enkeltmandsvirksomheder/personligt drevne virksomheder på Robinsonlisten. 

Modstrøm har accepteret at vedtage en samlet udenretlig bøde på 675.000 kroner, der både omfatter overtrædelserne i denne politianmeldelse og i den tidligere politianmeldelse, der vedrørte ulovlige opkald til 25 forbrugere. 

Natur-Energi bliver politianmeldt at have ringet op til 37 forbrugere i perioden september 2018 til juli 2020, uden at forbrugerne havde accepteret at blive ringet op, samt til to indehavere af enkeltmandsvirksomheder på Robinsonlisten.

Natur-Energi har accepteret at vedtage en samlet udenretlig bøde på 400.000 kroner, der både omfatter overtrædelserne i denne politianmeldelse og i den tidligere politianmeldelse, der vedrørte ulovlige opkald til 14 forbrugere. 

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125