23948sdkhjf

Ny energicentral indviet i Tårnby

Tirsdag den 22. september blev det grønne bånd klippet til en helt ny energicentral på Tårnby Forsynings renseanlæg.

Det helt særlige ved Energicentralen i Tårnby er dens kombination af et kølelager og spildevandsenergi med fjernkøling og fjernvarme i ét anlæg. Dertil er der indbygget muligheden for automatisk at kunne købe strøm og sætte gang i anlæggets pumper, når det er grønnest og mest rentabelt.

Anlægget blev indviet af bestyrelsesformand Einer Lyduch og borgmester Allan S. Andersen, der sammen klippede det grønne bånd.

- Jeg er stolt over, at vi som selskab, sammen med vores partnere, har realiseret dette visionære projekt, der på fornem vis understøtter en lang række af FN’s verdensmål. Herunder en øget anvendelse af vedvarende energi, at gøre byerne inkluderende og bæredygtige, reducere byernes miljøbelastning og øge energieffektiviteten, sagde bestyrelsesformand Einer Lyduch.

- Dette projekt er fordelagtigt for både erhvervslivet og lokalsamfundet i Tårnby som helhed. Dertil er Energicentralen et smukt eksempel på realiseringen af et virkeligt ambitiøst projekt, der vil være med til at fastholde Danmark på verdenskortet som en både innovativ og i høj grad klimaorienteret nation, sagde borgmester Allan S. Andersen.

Projektet har kostet 60 mio. kr., og der er etableret 4,5 MW køl og 6,2 MW varme baseret på energien i spildevandet.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.093