23948sdkhjf

Lille flertal: Fjernvarme Fyn skal sælges

Der har, siden Odense Kommune meldte ud at et salg af Fjernvarme Fyn var på vej, været en del polemik angående salget, da en del af de politiske partier i kommunen ikke har ønsket at sælge varmeselskabet.  

Nu har Socialdemokratiet, Radikale Venstre og SF i Odense Kommune sikret flertal for at sælge Fjernvarme Fyn til Energi Fyn. 

Flertallet blev sikret på et møde i går, skriver Fyens.dk.

Salget af Fjernvarme Fyn indgår i en større investeringsplan, der også blev godkendt på mødet. 

Hele aftalen omfattende investeringsplan og fjernvarmeslag er indgået uden Venstre, Det Konservative Folkeparti og Enhedslisten. Dansk Folkeparti skal først have afstemning blandt deres medlemmer, før de siger ja eller nej.

Salgsprisen for Fjernvarme Fyn er 900 millioner kroner, hvor en god portion skal afleveres til statskassen. Det lader Fjernvarme Fyn tilbage med 524 millioner kroner, der nu skal være en del af en investeringsplan, hvor der er reserveret  550 millioner kroner til de mindste, 500 millioner til skolebørnene samt 300 millioner kroner til de ældste odenseanere.

De tre partier bag aftalen har derudover også besluttet at sætte etableringen af den sydlige del af letbanens etape to i bero. 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093