23948sdkhjf

Stena Line fortsætter med vindkraft på færge

Stena Line fortsætter med vindmøller på frontdækket, selvom man i opstartsperioden har haft en smule begyndervanskeligheder.
Siden junimåned 2011 har Stena Lines færge Jutlandica på overfarten Frederikshavn - Göteborg haft to vindmøller installeret på færgedækket. Og selvom det ikke har været problemfrit, så fortsætter rederiet med det miljøvenlige projekt, skriver P4 Nordjylland.

Op og ned et par gange
Selvom vindmøllerne på færgens frontdæk har været pillet ned og sat op indtil flere gange i testperioden, så har rederiet stadig mod på vindenergi.

- Vi bliver ved, for det er så åbenlyst en god ide, som vi også gerne vil bruge på andre færger, siger adm. direktør Carsten Kruse, Stena Line Danmark.

Møllerne er pt pillet ned, men de sættes op igen i det nye år, forsikrer han over for P4.

Strøm til el-net
De to møller på Jutlandica er syv meter høje og har facon som to piskeris. De skal bryde vinden, så færgens vindmodstand bliver mindre, og så skal de levere el til færgens vogndæk.

løbet af testperioden har man haft en del problemer med møllerne, som vibrationer i møllernes fundament, ligesom man har oplevet problemer med at transportere strømmen over på færgens net.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094