23948sdkhjf

Iværksættere satser på nyt bølgekraft-projekt

Opfinderne af Wave Piston mener at have løst en del af de problemer, bølgekraft-teknologien har stået overfor.
De tre ingeniører Martin von Bülow, Kristian Glejbøl og Frank Daniel Mersebach har sammen udviklet bølgekraft-anlægget Wave Piston. Hidtil har de tre iværksættere fået støtte fra forskerparken CAT Science, men nu er de på jagt efter nye investorer.

- Vi er overbeviste om, at vi har opfundet et system, der kan løse mange af de udfordringer, bølgeenergi har i dag. Men vi oplever stor skepsis blandt investorer, siger Martin von Bülow til Børsen.

Elproduktion på land
I Danmark har der efterhånden været en del forsøg med energi fra bølgekraft og langt de fleste af disse har haft store problemer undervejs. Opfinderne af Wave Piston mener dog at have knækket koden til en række af de største problemer med deres design.

Modsat andre anlæg er Wave Piston nemlig placeret under vandet, og dermed bliver det ikke så følsomt overfor storme og andre ødelæggelser i havoverfladen. Samtidig er selve elektricitetsproduktionen placeret på land. Det foregår ved at vand sendes med højt tryk gennem et rør til en turbine på land.

Anlægget er hidtil blevet testet af Aalborg Universitet, mens Niras har foretaget en række beregninger. De tre iværksættere håber imidlertid, at der vil lykkes at finde investorer, der er villige til at lægge 2-4 mio. kr. i et fuldskala-anlæg.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078