23948sdkhjf

Xergi indgår aftale med kommunalt forsyningsselskab i USA

Nyt biogasanlæg i Minnesota skal øge udnyttelsen af affald fra fødevareindustri og landbrug til energiproduktion.
Xergi A/S har underskrevet en aftale med det kommunale forsyningsselskab Minnesota Municipal Power Agency (MMPA) om etablering af et biogasanlæg.

Baner vejen i USA
Hometown BioEnergy, der skal bygges i Le Sueur, Minnesota, kommer til at producere biogas baseret på affaldsprodukter fra fødevareindustri og landbrug. Biomassen bliver blandt andet restprodukter fra produktion af dåsemajs, kartoffelaffald samt kyllingemøg.

- Vi er meget stolte over nu at skulle samarbejde med MMPA og deres rådgiver Avant Energy om deres udvikling af biogasanlæg. Dette anlæg er, også i international sammenhæng, af en betydelig størrelse, og vi håber, det vil være med til at bane vejen for nye forretningsmuligheder i USA, siger administrerende direktør Jørgen Ballermann.

Xergi skal designe, levere nøglekomponenter samt udføre tilsyn i forbindelse med byggeriet. Desuden skal virksomheden rådgive kunden i forbindelse med indkøring af anlægget.

Flexfeed & Scada-system fra Xergi
Biogasanlægget, Hometown BioEnergy, bliver bygget med gasmotorer på i alt 8 MW til elproduktion.

En af nøglekomponenterne, der leveres fra Xergi, er selskabets innovative Flexfeed® modul til forbehandling af biomassen, før den fødes i biogasreaktoren. Forbehandlingen sikrer en mere optimal biogasproces i reaktortanken, der bygges op efter Xergis GASMAX® design.

En anden nøglekomponent fra Xergi er det røresystem, som blandt andet sikrer en jævn og effektiv afgasning af biomassen i reaktortanken.

Endelig skal Xergi levere SCADA systemet, der anvendes til at styre og overvåge biogasanlæggets drift.

Vigtigt projekt for MMPA
- Dette projekt er et vigtigt aktiv for MMPA, og det passer naturligt ind i et landbrugsområde som Minnesota, siger projektdirektør Kelsey Dahlen.

- Hometown BioEnergy vil hjælpe MMPA med at opfylde staten Minnesotas krav om, at 25 % af vores elektricitet skal komme fra vedvarende energikilder i 2025.

I USA er der hidtil opført 4 biogasanlæg baseret på biogasteknologi fra Xergi.



Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125