23948sdkhjf

Better Energy og Google færdiggør statsstøttefri solcellepark

En ny statstøttefri solcellepark ved Næsteved er netop færdiggjort. 

Bag parken står Better Energy og Google, der har indgået en langsigtet elkøbsaftale (PPA). Aftalen gælder opførelsen af tre solcelleparker i Danmark med en samlet kapacitet op 100 MWp. 

Den nye solcellepark i Næstved har en kapacitet på 51 MWp, svarende til omtrent 32.500 danskeres strømforbrug. 

Ifølge Better Energys CEO Rasmus Lildholdt Kjær, kan virksomheder i væsentlig grad påvirke den grønne omstilling gennem deres valg af energiforsyning:

“Vores mål er at fremme udbygningen af vedvarende energi så hurtigt som muligt og så billigt som muligt. I dag er stor-skala solcelleparker det største kommercielle skalerbare potentiale inden for vedvarende energi i Danmark. Virksomheder kan gøre en kæmpe forskel for at realisere dette potentiale. De gør virkelig en forskel, når de køber ny grøn energi fra vores solcelleparker. Googles vilje til at bidrage positivt til udbygningen af ny vedvarende energikapacitet i Danmark ved at købe ny grøn energi fra vores solcelleparker udviser bæredygtigt lederskab, hvilket er en forudsætning for den grønne omstilling, siger Rasmus Lildholdt Kjær. 

Solcellepark med sprællevende natur

Den gode nyhed er ikke alene, at solcelleparken opføres uden statsstøtte. Solcelleparken bliver ovenikøbet en solcellepark med sprællevende natur. I Better Energy er hensynet til klima, natur og mennesker en integreret del i alle løsninger. 

- Vi ønsker at tage det fulde ansvar for den jord, vi gør brug af, i en bredere sammenhæng. I solcelleparken i Næstved har vi udviklet landskabsområder, der vil fungere som trædesten for biodiversitet. Otte forskellige biodiversitet “nedslagspunkter” anlægges i solcelleparken for at sikre naturen mulighed for at spredes og trives i årene, der kommer. Anlæggelsen af parken i Næstved er nøje planlagt med henblik på at tage højde for både mennesker og natur, siger Rasmus Lildholdt Kjær.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109