23948sdkhjf

Million-løn: Så meget tjener Mads Nipper i Ørsted

Mads Nipper kan se frem til årlig lønpakke på omkring 20 mio. kroner, når han ved årsskiftet sætter sig i chefstolen hos Ørsted.

Det fremgår af den pressemeddelelse, som energiselskabet udsendte onsdag eftermiddag.

”Mads Nippers kompensationspakke er i overensstemmelse med Ørsteds vederlagspolitik og omfatter en fast grundløn på 15 mio. kr., som også dækker pension, en årlig kontant variabel bonus på 0-30 % af den årlige faste løn med en target-bonus på 15 % samt et langsigtet aktiebaseret honorar med et mål på 20 % af den årlige faste løn. For at deltage i den langsigtede aktiebaserede vederlagsordning skal den administrerende direktør eje aktier i Ørsted som beskrevet i vederlagspolitikken. I 2021 vil det samlede honorar ved realisering af target-bonus være ca. 20 mio. kr.”

Intet at skjule

Mads Nipper kommer til Ørsted fra en toppost hos Grundfos. Hans årsløn her var ikke offentlig kendt – men sammen med de to øvrige direktører modtog Mads Nipper i omegnen af 30 mio. kroner årligt.

- For menigmand er det selvfølgelig super mange penge. Men i forhold til, hvad andre offentliggør, har vi ikke noget at skjule, sagde Mads Nipper i foråret til Finans, som ved samme lejlighed estimerede hans årsløn til at ligge omkring 10-15 mio. kroner.

Grundfos-topchefen sagde dengang, at han ikke ville modsætte sig en offentliggøre af hans detaljere lønforhold i pumpekoncernen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.11