23948sdkhjf

Knap en million kroner til afskedigede Vestas-medarbejdere

MHI Vestas i Nakskov har på grund af ordrenedgang valgt at afskedige 67 medarbejdere ud af de 507 ansatte.

Jobsøgning og opkvalificeringskurser skal hjælpe fyrede medarbejdere videre i job.

Jobcenter Nakskov har søgt om hjælp fra varslingspuljemidlerne til 35 af de fyrede for at mindske risikoen for langtidsledighed

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard dispenserer fra reglerne, så Jobcenter Lolland får knap en million kroner til indsatsen.

- Det er trist, hver gang folk bliver sendt ud i ledighed. Det kaster de afskedigede og eventuelt deres familier ud i en uvis fremtid både arbejdsmæssigt og økonomisk. Arbejdsløshed skal ikke løses af den enkelte. Det er en fælles opgave, som vi skal bekæmpe, siger beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard i en pressemeddelelse udsendt af Beskæftigelsesministeriet.

Særlige omstændigheder

Det Regionale Arbejdsmarkedsråd (RAR) kan inden for rammerne af varslingspuljerne bevilge midler til en varslingsindsats, hvis en virksomhed afskediger mindst 50 procent af medarbejderne på et arbejdssted med mindst 100 ansatte. Ministeren kan give en dispensation fra dette, hvis mulighederne for at finde andet arbejde på det lokale arbejdsmarked er begrænset, og der er tale om afskedigelser af et ikke ubetydeligt omfang.

Ifølge RAR på Sjælland har der det seneste halve år været stigende ledighed i området, og selvom der inden for produktionsvirksomhederne har været en stabil beskæftigelse det seneste år, så vil omfanget af afskedigelserne fra MHI Vestas have stor indvirkning på lokalområdet.   

De afskedigede omfatter både ufaglærte og faglærte.

Rettet mod Femern

Midlerne fra varslingspuljerne skal blandt andet gå til jobsøgningsforløb og AMU-kurser inden for bygge-anlæg og serviceområdet, så medarbejderne vil få flere kompetencer, der kan bruges i forbindelse med Femern byggeriet, hvor der vil mangle arbejdskraft.

- Jeg håber, at man med en hurtig indsats kan hjælpe de afskedigede til at finde et nyt job inden længe, og jeg synes, at det er ganske klogt, at man målretter indsatsen til de nye job, som Femern byggeriet skaber, siger Peter Hummelgaard.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125