23948sdkhjf

AEA leverer kraftvarmeanlæg til Horsens Vand

I forbindelse med en øget biogasproduktion har Horsens Vand A/S besluttet at etablere et nyt biogasanlæg ved Horsens Centralrensningsanlæg. AEA er totalentreprenør på projektet.
AEA er udvalgt som totalentreprenør, og skal dermed stå for projektering, levering, montering og idriftsættelse af et komplet kraftvarmeanlæg, hvor kernen i anlægget er en Jenbacher 416 biogasmotor, til Horsens Vand A/S.

Foruden motoren skal AEA også levere og installere et røggassystem bestående af HT- og LT udstødsvekslere, lyddæmpere og skorsten, et ventilationsanlæg samt el- og SRO-anlæg. Der skal samtidigt opføres en ny bygning til motoranlægget.

Den foreløbige tidsplan er baseret på, at motoren leveres ultimo april 2012, og at idriftsætning vil ske ultimo maj 2012.

Det nye motoranlæg skal køre på biogas fra renseanlæggets rådnetanke, hvor biogas produceres ved en såkaldt anaerob udrådning af spildevandsslam. På den måde omdannes slam til miljøvenlig el og fjernvarme. En del af fjernvarmen bruges til intern opvarmning. Resten håber Horsens Vand A/S at kunne afsætte til fjernvarmenettet.

Horsens Vand A/S har allerede en biogasmotor, men den kan ikke længere leve op til de skærpede miljøkrav, og derfor bliver den nu erstattet af den nye biogasmotor, der kan opfylde miljøkravene. Samtidig kan der opnås væsentligt bedre virkningsgrader.

Målet for Horsens Vand A/S er at blive energineutralt i 2012. Etableringen af det nye biogaskraftvarmeanlæg er et af tiltagene, som Horsens Vand A/S iværksætter for at nå målet.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.064