23948sdkhjf

E.On vælger Siemens og Vestas-møller til offshoreparker

Siemens og Vestas skal levere møller til tre store offshoreparker i E.On-regi. Det drejer sig om en samlet kapacitet på 555 MW.
E.On har netop offentliggjort et investeringsprogram på 7 mia. euro i vedvarende energi og tre store offshore vindmølleparker.

- Vi planlægger at etablere en ny offshorepark hver 18. måned. Vi har i de seneste fem år investeret 7 mia. euro i vedvarende energi, og over de kommende år vil vi investere yderligere 7 mia. euro, siger Johannes Teyssen, CEO hos E.On.

Siemens leverer 288 MW
I den tyske del af Nordsøen etablerer E.On Amrumbank West, en offshorevindmøllepark, det vil koste 1 mia. euro at opføre. Parken skal stå færdig i 2015.

Det bliver Siemens Wind Power, der skal levere 80 vindmøller med en samlet kapacitet på 288 MW, hvilket er nok til at dække 300.000 husstandes strømforbrug.

Øen Helgoland skal fungere som vindmølleparkens kommandocentral.

Læs: NKT cables vinder kabelprojekt til 20 mio. euro

Vestas leverer 267 MW
Også Vestas bringes i spil, når E.On udvider sine offshore-aktiviteter. Ud for Storbritanniens kyst etableres Humber Gateway Wind Farm med en kapacitet på 219 MW og en etableringspris på 850 mio. euro. Parken skal stå færdig i 2015.

Ved Sveriges sydkyst opføres endnu en vindfarm, Kårehamn. Den skal stå færdig i 2013 med en kapacitet på 48 MW og en etableringspris på 120 mio. euro.

Det bliver Vestas’ 3 MW V112 mølle, der skal snurre i begge parker.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172