23948sdkhjf

Favrskov Kommune installerer stort solcelleanlæg i Hammel

Favrskov Kommune udstyrer administrationsbygningen i Hammel med kommunens største solcelleanlæg.
Projektet er kommet i stand i forbindelse med en planlagt tagrenovering, og solcellerne vil erstatte den traditionelle tagbelægning, som kommunen ellers skulle have lagt op.

Læs: Solceller får plads i trængte budgetter

Årlig besparelse på 60.000 kr.
Der er tale om et anlæg på ca. 250 m2 med en effekt på ca. 40.000 kWh. Det svarer til cirka en fjerdedel af administrationsbygningens nuværende elforbrug, eller otte boligers elforbrug i løbet af et år.

Med den nuværende elpris giver anlægget en årlig besparelse for kommunen på ca. 60.000 kr., og udgiften til anlægget forventes at have tjent sig selv ind over en kort årrække. Samtidig reduceres kommunens C02-udledning med ca. 20 tons om året.

Solcelleanlægget bidrager dermed til, at kommunen får en bedre driftsøkonomi, samtidig med at byrådets mål og ambitioner vedrørende sammenhæng i byggeri, arkitektur, klima og energi understøttes.

Spændende at følge effekten
Borgmester Nils Borring glæder sig over det både energi- og økonomivenlige tiltag i Hammel.

- Byrådet har besluttet, at vi selv som bygherre skal tænke klima og energi ind, når vi bygger nyt eller renoverer eksisterende byggeri. Det skal vi både af hensyn til klimaet og af hensyn til vores egen økonomi. Her går vi foran med et stort projekt, og det bliver spændende at følge effekten for forbruget i administrationsbygningen fremover, siger Nils Borring.

Favrskov Kommune håber med dette tiltag, at private husstande og virksomheder vil lade sig inspirere til at undersøge mulighederne for at etablere solcelleanlæg, hvor det er muligt.

Læs: Guldborgsund vil høste erfaringer fra solceller på taget


Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078