23948sdkhjf

Syddjurs Kommune henter millioner til intelligent flådestyring og klimasmart kørsel

I Regeringens forslag til Finanslov for 2021 er Syddjurs Kommune er indstillet til 5,3 millioner kroner til det fælleskommunale signaturprojekt Intelligent flådestyring og klimasmarte kørselsmønstre.

Ud over Syddjurs Kommune deltager Sønderborg, Aarhus, Roskilde, Slagelse og Favrskov kommuner i projektet, hvor kommunerne skal udnytte data og kunstig intelligens til at skabe nye datadrevne it-løsninger, der optimerer den kommunale kørsel og flådestyring.

Alene i Syddjurs Kommune kører kommunens medarbejdere omkring 7,5 millioner kilometer i tjenesten hvert år og over 100 årsværk er således bundet op på landevejen. 

Projektet skal således være med til at muliggøre mere samkørsel, optimerede ruter og sikre en optimal placering og sammensætning af bilflåden. 

Gevinsten er frigørelse af ressourcer og et bidrag til den grønne omstilling ved at reducere kommunernes CO2-udledning. 

- Syddjurs Kommune har lige nu gang i et af Danmarks mest ambitiøse kommunale flådestyringsprojekter, hvor vi samler alle kommunens køretøjer i én samlet flåde og en samlet governance. Signaturprojektet kommer til at være en naturlig overlægger til det igangværende projekt og vores ambitiøse målsætninger, siger chef for Teknik og Miljø Rune Asmussen.

Signaturprojekter

Selve signaturprojektet gennemføres i løbet af 2021 og Syddjurs Kommune vil bruge efteråret 2020 på at mobilisere øvrige deltagerkommuner og parter, så projektet er klar til eksekvering lige efter nytår.   

- Vi har haft en meget seriøs proces i forhold til at bringe Syddjurs Kommune i spil til 2021-signaturprojekterne, hvor vi har haft kontakt til andre kommuner, KL, KOMBIT og en masse spændende leverandører. Det er dejligt at det bliver belønnet med den tillid som det er at få bevilliget et signaturprojekt i denne størrelse. Vi ser nu frem til at realisere det med de andre kommuner og en gruppe leverandører, siger afdelingsleder for It og Digitalisering Jon Badstue Pedersen.

Syddjurs Kommune deltager i 2020 i tre andre AI-signaturprojekter. 

Om signaturprojekter

I alt er der i forslaget til Finansloven tildelt 60 millioner kroner til offentlige signaturprojekter, der skal afprøve kunstig intelligens. 

Baggrunden for signaturprojekterne er en aftale indgået mellem Regeringen, KL og Danske Regioner, ved navn Digitaliseringspagten. Målet er at nytænke det fællesoffentlige samarbejde om digitalisering, og der er tre indsatsområder:

  • Viden, overblik og gennemsigtighed
  • Teknologi og nye velfærdsløsninger skal gavne flere
  • Sammenhængende indsatser og service.

Til brug i perioden 2019-2022 oprettede Regeringen, KL og Danske Regioner en investeringsfond til afprøvning af signaturprojekter med kunstig intelligens samt til udbredelse og implementering af digitale velfærdsløsninger. 

Kilde: Syddjurs Kommune

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Nye tiltag skal nedsætte forekomsten af dødelig bakterie i brugsvandet
30 kilometer termonet fyrer op under 200 boliger i Hyllegaard Høje
NKT bekræfter britisk milliardordre
Direktør for Andel Energi stopper med øjeblikkelig virkning
Aalborg Forsyning er ude: Nu er det lokale værk inde i varmen
NKT klar til at underskrive ordre på Polens første store havvindmøllepark
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094