23948sdkhjf

Vordingborg Forsyning køber Masnedø Kraftvarmeværk

Dong Energy og Vordingborg Kraftvarme har aftalt en pris på 100 millioner kroner for kraftvarmeværket, en nyopført fliskedel samt Vordingborg Vesthavn
Dong Energy sælger Masnedø Kraftvarmeværk til Vordingborg Kraftvarme A/S, som er et datterselskab af Vordingborg Energi Holding A/S.

Handlen omfatter udover kraftvarmeværket en nyopført fliskedel samt Vordingborg Vesthavn. Prisen for hele herligheden bliver 100 mio. kr.

Det er ikke første kraftvarmeværk Dong Energy sælger i år. Tidligere på året solgte selskabet Ringsted Kraftvarmeværk til Ringsted Kommune og kraftvarmeværket Maribo-Sakskøbing til Refa Energi A/S .

Garanterer forsyningssikkerheden
Energiproduktionen fra værket dækker ca. 18.000 husstandes elforbrug og mindst 90 procent af fjernvarmebehovet i Vordingborg. Værket har en kapacitet på 8 MW el og 21 MJ/s fjernvarme. Siden indvielsen i 1996 har værket produceret grøn energi baseret på halm og i 2011 blev det suppleret med flis.

Vordingborg Energi Holdings bestyrelsesformand Thomas Christfort glæder sig over, at det er lykkedes at indgå en aftale, der garanterer forsyningssikkerheden og sikrer uændrede vilkår for de mange trofaste fjernvarmekunder i Vordingborg.

- Med overtagelsen af værket skabes der samtidig mulighed for at udbygge vores fjernvarmenet i Vordingborg by, samt til nye områder som Nyråd, Kastrup og Ørslev, således at flere borgere kan få glæde af den miljøvenlige varme fra Masnedø, siger Thomas Christfort.

Sikrer halmleverancerne
Hvert år leverer lokale landmænd ca. 36.000 tons halm til værkets energiproduktion. Overdragelsesaftalen sikrer de nødvendige halmleverancer til energiproduktionen frem til den nye høstsæson i 2012. Vordingborg Energi Holding ser frem til et forsat godt samarbejde med lokale landmænd om levering af den store mængde halm til Masnedø Kraftvarmeværk.

- Det har været vigtigt for os af hensyn til forbrugere, halmleverandører og medarbejdere at finde en køber med den rette indstilling. Det mener vi at have fundet hos Vordingborg Energi Holding, siger direktør Jens Erik Pedersen hos Dong Energy Power.

Overtagelsen sker med virkning fra1. januar 2012 efter reglerne om virksomhedsoverdragelse.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109