23948sdkhjf

Vækst og overskud i første halvår: European Energy trodser corona

- Vi er stolte af at kunne meddele, at European Energy leverer sund og indbringende vækst i første halvdel af 2020, og at vi fastholder vores forventninger til hele året, siger CEO i European Energy, Knud Erik Andersen om regnskabet for første halvår af et corona-ramt 2020.

Første halvdel af 2020 afsluttes med en stærk omsætning på 487 mio. kr., et driftsresultat før af- og nedskrivninger (EBITDA) på 145 mio. kr. og et nettoresultat før skat på 58 mio. kr.

Det forhøjede salg af grøn energi var den primære grund til den udbytterige vækst.

Strømsalget er steget 120 pct. i andet kvartal af 2020 sammenlignet med samme periode i 2019. Alene salget af strøm fra solenergi er 337 pct. højere og landede på godt 28 mio. kr.

Nettilslutning trods corona

European Energy har i øjeblikket 1.127 MW sol- og vindprojekter i byggefasen eller byggeklare.

-  Vores byggeaktiviteter er i gang med fuld styrke og upåvirkede af Corona-krisen, selvom vi har indført ekstra afstands- og sikkerhedskrav på vores byggepladser i Danmark, Polen, Tyskland, Italien og Brasilien, skriver European Energy i en pressemeddelese. 

I halvåret har European Energy nettilsluttet solcelleprojektet Troia i Italien, der med sin 103 MW er landets største. 

Samtidig fortsatte projektpipelinen med at vokse, alt imens mange projekter nærmer sig byggefasen.

- Med mere end 15 GW projekter under udvikling forventer vi, at vores byggeaktivitet vil forblive høj på det europæiske kontinent og tage til i styrke, mens vi gradvist bevæger os ind på nye markeder i de kommende år, skriver European Energy.

Salg af møller og celler

Ud over strømsalget har også frasalg af flere anlæg.

I andet kvartal solgte European Energy fire Vestas V126 3,6 MW vindmøller i Viertkamp, Tyskland til den tyske investor Encavis AG i Hamburg, og salget har bidraget positivt til kvartalsresultatet.

Derudover solgte selskabet Vier Berge-projektet, som består af tre Enercon E126 og fire Enercon E138 vindmøller med en samlet kapacitet på 25,8 MW til kapitalfonden CEE RF6 Holding S.à.r.l i Luxemburg og modtog en første udbetaling for salget.

- Vi forventer, at salget kan indregnes, når vindparken er færdigbygget og nettilsluttet til november, skriver European Energy.

Efter balancedagen solgte virksomheden en dansk solcellepark Hanstholmvej, som er det første projekt i Danmark til at gøre brug af dobbeltsidede solpaneler, ligesom strømmen er afsat i en langsigtet elprisaftale til et datacenter i Danmark.

- Når overskuddet fra disse salg indregnes senere i år, vil vi have sikret mere end 80 pct. af årets forventede bruttofortjeneste, oplyser European Energy.

Begrænsede konsekvenser

På trods af Corona-krisen fastholder European Energy et højt aktivitetsniveau over hele linjen. Forventningen er derfor også, at en eventuel anden bølge vil få meget begrænsede konsekvenser for vores byggeaktiviteter, hvorfor vi har besluttet at genoptage vores ansættelser af nye medarbejdere og nu tæller 172 ansatte, en markant stigning fra 119 ansatte i andet kvartal 2019.

I Brasilien har Corona-krisens konsekvenser og ustabile politiske situation medført et fald i valutaens værdi. European Energys byggeaktiviteter fortsætter efter planen i Brasilien, men værdien af valutaen har medført nedskrivninger for ca. 25 mio. kr. i andet kvartal.

- På trods af tabet på valutaens værdi i Brasilien lykkedes det os at levere et stærkt regnskab for andet kvartal i 2020, hvorfor vi fastholder forventningerne for resten af året både for så vidt angår EBITDA (388 mio. kr. – 433 mio. kr.) og nettoresultatet før skat (261 mio. kr. – 291. mio. kr.) i tråd med tidligere udmeldinger, skriver European Energy.

(Forsidefoto: Colourbox)

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.265