23948sdkhjf

Energiklynge sikrer seks projekter mere end 100 millioner kroner

Den nye nationale klyngeorganisation for energi Energy Cluster Denmark har fået en stærk start.

I løbet af sommeren har organisationen sikret funding til seks nye energiprojekter til en samlet værdi af mere end 100 mio. kroner. 

- Det er fantastisk at indlede arbejdet i den nye klyngeorganisation med at fundraise midler til virksomheder og videninstitutioner og medfinansiere spændende innovationsprojekter, som alle er skabt af virksomhedernes behov og største udfordringer, siger Glenda Napier, CEO i Energy Cluster Denmark.

Samarbejde om ny teknologi

De nye projekter illustrerer bredden af innovation, som den nye klyngeorganisation favner.

Innovationsprojekterne tager nemlig forskellige afsæt på tværs af hele energisektoren: Fra udvikling af bio-fuel til fly og skibstrafik over storskala elektrisk energilagring til optimering af udnyttelsen af overskudsvarme i fjernvarmesektoren. 

- Industrien har stor appetit på ny innovation og teknologiske løsninger, og vi skal bidrage til at løfte innovationskraften på tværs af hele energisektoren ved at facilitere samarbejde mellem de helt store virksomheder, små og mellemstore virksomheder og videninstitutioner. Sådan sikrer vi, at energisektorens største udfordringer forløses i innovative projekter, siger Glenda Napier.

Energy Cluster Denmark er skabt per 1. juli 2020, da tre danske energiklynger Clean Energi, Energy Innovation Cluster og House of Energy gik sammen. 

Klyngeorganisationen har cirka 400 medlemmer og en projektportefølje på 800 mio. kroner.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094