23948sdkhjf

Dansk selskab sniger sig i top ti over Europas største solaktører

Hvert år rangerer branchemediet Solarplaza de europæiske solaktørerefter størrelse, og i år er det Aarhus-baserede investeringsselskab Obton hoppet to pladser op ad listen.

Den udvikling er CEO Anders Marcus godt tilfreds med.

- Konkurrencen på solmarkedet er hård i de her år, og det er samtidig en branche, hvor udviklingen går utrolig stærkt. Derfor er jeg også virkelig stolt over, at vi nu er rykket ind i top 10, siger Anders Marcus. 

Milepæl på 1 GW i sigte

Virksomhederne på listen bedømmes ud fra den kapacitet, der er at finde i deres respektive porteføljer, og det er altså Obtons 867 MW, der har bragt selskabet ind på niende pladsen.

- I løbet af 2020 forventer vi at runde 1 GW i den samlede portefølje. Det er en vigtig milepæl, som vi glæder os til at nå, siger Anders Marcus. 

I løbet af 2019 blev den samlede kapacitet af solenergi i Europa næsten fordoblet sammenlignet med 2018.

Fire danskere på listen

Det er ikke kun Obton, der har fundet vej til listen, der tæller de 50 største aktører i Europa. Rent faktisk er der udover Aarhusfirmaet yderligere tre danske selskaber på listen.

På 23. pladsen finder man European Energy med 422 MW. På 39. pladsen Better Energy Invest med 269 MW og på 46. pladsen Nordic Solar med 155 MW. 

Førstepladsen indtages af det tyske selskab Enerparc AG med 1.952 MW.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094