23948sdkhjf

25 serviceteknikere er gået i land på Klintholm

Det tyske energiselskab EnBW offentliggjorde tidligere på året at serviceringen af EnBW Baltic 2, der er en af Tysklands største offshore-vindmølleparker i Østersøen, skulle flyttes fra Rostock til Klintholm havn på Møn.

Her få måneder efter er der allerede rejst en servicebygning, og der er netop holdt rejsegilde på det hotel, hvor de 25 serviceteknikere, der skal vedligeholde mølleparken, skal bo.  

- Det er glædeligt, hvor glat alting er forløbet, siger en glad Kent Hougaard, direktør for EnBW Offshore Services Danmark. 

Det er mindre end et år siden, at der blev sat gang i planlægningen 

- Det er et imponerende tempo og et ”godt gået stempel” til Klintholm, MMA Offshore, Vordingborg Kommune samt alle involverede virksomheder og myndigheder. Det er et klart signal om at Klintholm er seriøs om at blive et reelt kraftcenter for vindmølle-offshore-industri i Danmark, siger Kent Hougaard. 

I drift siden 24. juli
Servicebygningen på havnen i Klintholm har været i drift siden 24. juli. 

Og nu er de 25 mand altså rykket ind på Klintholm Havn. Indtil videre indlogeres de dog på et andet hotel, indtil EnBWs hotel står færdigt. 

Servicemedarbejderne pendler hver dag med serviceskibene CTV Sunlight og CTV Moonlight fra Klintholm havn tidlig morgen til deres arbejdspladser offshore. 

Siden 2015 har Baltic 2´s 80 vindmøller leveret moderne elektricitet til ca. 340.000 familiehuse. Beliggende tæt på grænserne mellem Danmark, Sverige og Tyskland er parken placeret i den Tyske del af havet på en dybde mellem 23 og 44 meter.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.078