23948sdkhjf

Gearer sig til elektrificeringen og de helt store projekter

Hos Nordjyske Inopower er der siden 2018 arbejdet med at implementere en ny strategi. En strategi, der allerede har givet et positivt udslag i regnskabet.

Det går godt og ordrebogen er tyk.

Det nye fokus på elkedler og integration af vedvarende energi i almindelighed og elektrificeringen af Danmark og verden – i den række følge – skal bidrage til, at ordrebogen bliver ved med at bugne.

Det gøres bedst ved, at man kigger ud over sin egen næsetip – eller i dette tilfælde ud over den branche, man i årevis har befundet sig bedst i.

- Det er det, der er interessant. Vi har hidtil huseret i fjernvarmesektoren, men der er grøde i andre brancher i de energitunge industrier, siger bestyrelsesformand Troels Davidsen.

Det er især udfasningen af kul og olie samt stabilisering af elnettet i energitung industri, såsom kemisk industri, fødevareindustrien, minedrift og petrokemisk industri, der har givet helt nye jagtmarker for virksomheden.

Datterselskab på egne hænder

Inopower har til huse i Nørresundby, og det er også her, der udvikles kedler og hvor stregerne slås. Selve produktionen foregår rundt omkring i Danmark. I det nye fokus på elkedler har Kenneth Enevoldsen valgt at knytte endnu stærkere bånd til virksomhedens datterselskab i Tyskland.

- Vi har overtaget vores datterselskab elkedelfabrikanten BVA Elektrokessel i Kiel. Vi har overtaget dem 100 procent. De producerer allerede elkedler og bidrager derfor til vores øgede fokus, siger Kenneth Enevoldsen.

At den tyske kedelproducent er kommet ind i folden, får ikke betydning for Inopwers danske produktion. BVA Elektrokessel vil blot bidrage med ekspertise og viden til det fine maskineri, Inopower allerede har kørende.

Større og stærkere

Den nye strategi har ført Inopower nye veje og en tur forbi den energitunge industri, hvor olie og kul skal udfases. Derudover er Inopwer stødt på nogle ganske anderledes projekter, der bringer virksomheden op i en hel anden liga.

- De store tyske brunkulsværker i Tyskland er meget interesserede i elkedler, og den fleksibilitet det giver. Men det er altså nogle projekter, der er lige i overkanten for os, siger Kenneth Enevoldsen.

Når han siger 'lige i overkanten', så er det ikke hverken på teknologi eller størrelsen af anlæg.

- Teknologien har vi, og vi har allerede tyske projekter, men de økonomiske rammer er alt for store for os. Det kræver en større organisation, derfor vil vi gerne indgå i nogle partnerskaber på de projekter, supplerer Troels Davidsen, der ser et stort potentiale i de tyske brunkulsværker.

Ansætter yderligere

Travlhed og øget salg kombineret med et fokus, der flyttes fra fjernvarmesektoren til industrien, og hvor projekterne bliver større og større – ikke kun megawatt-mæssigt men så sandelig også økonomisk, stiller store krav til organisationen.

Det har Kenneth Enevoldsen og Troels Davidsen måtte sande.

- Vi har øget vores medarbejderstab for salg og projekteksekvering. I og med at vi går nye veje, forventer vi yderligere ansættelser, siger Troels Davidsen.

Han forventer i nærmeste fremtid at ansætte nye folk både på salgsområdet men også i projektafdelingen

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109