23948sdkhjf

DBC Invest klar med tre-cifret millioninvestering i endnu et biogasanlæg

For ikke mindre end 14 dage siden kunne det nystiftede DBC Invest løfte sløret for en investering på et to-cifret millionbeløb i Grauballegaard Biogas. 

Nu følger endnu en investering trop. 

DBC Invest køber en betydelig ejerandel i Sindal Biogas i Nordjylland. Anlægget blev etableret i 2017 og har efterfølgende foretaget en større udvidelse, som afsluttes i 2020.

DBC Invest forventer, at nuværende og fremtidige investeringer i anlægget vil runde et trecifret millionbeløb. 

Det oplyser DBC Invest, der i regi af Danish Bio Commodities er stiftet af Vestjyllands Andel, Jysk Energi og Langfristet Erhvervsfinansiering, i en pressemeddelelse.

- Vi har høje forventninger til det kommende samarbejde med Sindal Biogas, der er en spændende spiller på den danske biogasscene. Med den igangværende udvidelse bringes den årlige biogaskapacitet op på ca. 20 mio. m3, hvilket kun er med til at styrke det store udviklingspotentiale, som Sindal Biogas besidder. Dén udvikling glæder vi os meget til at være en del af, lyder det fra Rune Ledgaard Sørensen, direktør i Danish Bio Commodities og DBC Invest. 

Fordel med en stærk partner

Sindal Biogas er i dag en del af landbrugskoncernen Kirketerp Agro, der ejes af Karen Kirketerp og Morten Glenthøj. Kirketerp Agro har i længere tid afsøgt mulighederne for et partnerskab, og da DBC Invest viste interesse herfor, blev der hurtigt fundet fælles fodslag. 

- DBC har en ambitiøs og professionel tilgang til de muligheder og udviklingspotentialer, som biogasbranchen oplever i øjeblikket. Samtidig har selskabet en stærk forankring i landbruget og andelstanken. De forstår vigtigheden af, at landbruget er medbestemmende og medejende af denne udvikling. Dette har været udslagsgivende for os ift. at vælge DBC som partner i branchen, lyder det fra Morten Glenthøj, medejer af Kirketerp Agro, som samtidig fortæller om nogle af målsætningerne. 

- Vi tror på, at partnerskabet vil give en merværdi på den korte bane, hvor vi sammen hurtigere kan nå vores mål. På den lange bane mener vi, det er en fordel med en stærk partner med stor indsigt i branchen. Dette specielt når nye teknologier såsom græsprotein og Power2X skal rulles ud, siger Morten Glenthøj.

Morten Glenthøj ansættes som konstitueret direktør i Sindal Biogas. Parterne arbejder dog på at finde en permanent direktør, som skal være med til at udvikle partnerskaber samt optimere biogasanlægget

Kommenter artiklen (4)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094