23948sdkhjf

COP17 sender for svagt klimasignal

COP17-resultatet efterlader klodens klima for varmt og investeringsklimaet for koldt, mener Dansk Energi.
Durban har under COP17 genlydt af frasen ”save tomorrow today”. Men da det kom til stykket, havde verdens ledere svært ved at leve op til deres egne ord.

- COP17-aftalen er ikke et dokument, vi kan tage med i banken for at låne penge til den grønne omstilling af energiproduktionen, siger afdelingschef Charlotte Søndergren fra Dansk Energi.

Overordnet set blev der taget et skridt i Durban om at smelte det globale spor samt Kyoto-protokollen sammen i 2020. Kyoto-perioden forlænges med en anden forpligtelsesperiode fra 2013 og skal derefter gå over i et overordnet spor sammen med USA, Kina, Indien og resten af verden.

- Den gode nyhed er, at alle verdens lande nu har lovet hinanden, at de vil finde en måde, verden samlet set kan forpligte sig til at reducere udledningen af drivhusgasser. Men at lægge forpligtelsen otte år ude i fremtiden er at vende klimaet ryggen, siger Charlotte Søndergren.

COP17 har slået fast, at det overordnede spor skal udvikles i en roadmap frem mod 2015, og det skal træde i kraft efter 2020. Men hvis klodens tempaturstigning skal holdes under to grader opfordrer klimavidenskaben til, at verden skal handle inden 2015.

- COP17-aftalen skaber desuden stor usikkerhed om EU's mulighed for at udvide CO2-reduktionsmålet fra 20 pct. til 30 pct. inden 2020. Vi skal stramme målet for at få sat mere fart på udviklingen af energieffektive teknologier og vedvarende energi. Det betyder, at den danske regering under EU-formandskabet må knokle hårdt på, for at skabe den nødvendige sikkerhed om EU’s klimapolitik og dermed energisektorens investeringer, siger Charlotte Søndergren.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094