23948sdkhjf

Solvarme på vej til Gørding

Byrådet i Esbjerg Kommune har netop godkendt lokalplanforslag, der omfatter etablering af et solfangeranlæg i tilknytning til Gørding Varmeværk samt en akkumuleringstank.
Baggrunden for lokalplanen er et ønske om at etablere et solvarmeanlæg ved Annesmindevej i Gørding.

Dansk Fjernvarme Projektselskab A.m.b.A har på vegne af Gørding Varmeværk fremsendt projektforslag for etablering af solvarmeanlæg i tilknytning til varmeværket i Gørding, skriver Esbjerg Kommune i sit referat fra byrådsmødet d. 5. december 2011.

Om projekt solvarme i Gørding
Projektforlaget, som muliggør etableringen af et solvarmeanlæg på arealet ved Annesmindevej, er den 7. juni 2011 vedtaget af Plan & Miljøudvalget på vegne af byrådet.

Lokalplanforslaget er udarbejdet efter et ønske om at etablere et solvarmeanlæg, men giver også mulighed for at opføre en akkumuleringstank i samme højde som den eksisterende tank på matriklen.

Godkendt efter høring
Lokalplanen har været i høring fra den 20. august 2011 til den 15. oktober 2011 og i den periode modtog kommunen to bemærkninger.

Gørding Varmeværk ønsker bredden af plantebæltet reduceret fra 10 m til 6 m for at få en optimal placering af solfangerne, mens Naturstyrelsen har indsendt bemærkning vedrørende ophævelse af skovbyggelinjen.

På den baggrund har byrådet i Esbjerg Kommune godkendt lokalplanen for området.

Gørding Varmeværk er ikke eneste jyske værk med mod på solvarme.

Læs: Endnu et solfangeranlæg på vej til Vestjylland

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125