23948sdkhjf

Hillerød Forsyning opsiger affaldsdirektør

Bestyrelsen gennemfører ændringer i Hillerød Forsyning.

Årsagen er at selskabet kigger ind i en række store projekter som i høj grad driver den grønne omstilling i Hillerød Kommune og hjælper virksomheder i kommunen med forsyning til konkurrencedygtige priser samtidig med at omkostninger til varme holdes lav for kommunens kunder af fjernvarme fra Hillerød Forsyning.

Den udvikling er vigtig, hvorfor det har været vigtigt for bestyrelsen i Hillerød Forsyning at betone, at Hillerød Forsyning er et kommunalt ejet selskab, uden at gøre køb på krav om, at selskabet skal være selskabsmæssigt adskilt fra Hillerød Kommune.

Det betyder blandt andet, at lønpakker for ledelsen ændres, topledelsen slankes og kommunikationen til forbrugerne og borgerne i kommunen styrkes. 

Slanker ledelsen

Som en del af ændringerne i forsyningsselskabet har bestyrelsen valgt at slanke topledelsen en anelse. 

Det betyder, at affaldsdirektør Peter Maltha er blevet opsagt og fratræder sin stilling, oplyser Hillerød Forsyning i en pressemeddelelse. 

I forbindelse med den efterfølgende reorganisering, er det præciseret, at der i selskabet kun er en direktør og det er den administrerende direktør. Titlerne i topledelsen tilpasses titler som anvendes i flere andre forsyningsvirksomheder. 

I forbindelsen med omstruktureringen udtrykker bestyrelsen for Hillerød Forsyning fuld tillid til ledelsen i selskabet og til administrerende direktør Søren Støvring. 

- Bestyrelsen er meget tilfreds med de faglige resultater Hillerød Forsyning har opnået. Hillerød Forsyning har en ledelse som kan gennemføre de faglige og projektmæssige opgaver, som virksomheden står overfor og som vil medvirke til at gøre Hillerød til en mere grøn kommune, fremgår det af pressemeddelelsen. 

Lønpakker uden firmabil

Bestyrelsen har også fundet det nødvendigt at tilpasse direktionens lønpakker. 

- Lønpakker for ledelsen bliver ændret, sådan at firmabiler fremadrettet ikke længere indgår i lønpakkerne. Derfor behandler bestyrelsen på det kommende bestyrelsesmøde et konkret oplæg til beslutning om dette, fremgår det af pressemeddelelsen. 

Som den sidste del af ændringerne er bestyrelsens ønske om at styrke kommunikationen. Derfor vil Hillerød Forsynings informationsforpligtelser blive opprioriteret, så der skabes maksimal indsigt i Hillerød Forsynings forhold og en styrkelse af virksomhedens eksterne kommunikation. 

Konsekvens af kritik

Tidligere på året opstod en del virak om netop lønningerne af topledelsen i Hillerød Forsyning. Borger i Hillerød Kommune Rasmus Brøndholt Visby var ude at kritisere direktørlønningerne i forsyningsselskabet. 

Blandt andet kom det frem at Hillerød Forsynings direktør Søren Støvring i 2017 fik 1,8 millioner kroner i løn og at affaldsdirektøren Peter Malta fik 1,1 millioner kroner i løn.

Hvorvidt ændringerne i lønpakkerne og i topledelsen er en konsekvens her af oplyses ikke,

Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093