23948sdkhjf

Stor nedskrivning sender Bladt i minus

En stor nedskrivning på 85 mio. kr. vender overskud til stort underskud hos Bladt Industries. Nedskrivningen er sket i forbindelse med en uafklaret voldgiftssag og er årsagen til et underskud på 42 mio. kr. efter skat i Bladt Industries A/S.

Ledelsen er dog tilfreds med udviklingen på grund af en sund kerneforretning, den største ordrebeholdning nogensinde og fravær af arbejdsulykker, skriver den nordjyske virksomhed i en pressemeddelelse.

- Ser man bort fra nedskrivningen, er vi tilfredse med resultaterne i Bladts kerneforretning. Vi er en sund og kundeorienteret virksomhed, som udvikler sig i den rigtige retning, siger administrerende direktør Klaus Steen Mortensen, der netop har offentliggjort det sidste regnskab i spidsen for den nordjyske stålkoncern.

Polstrer egenkapitalen

Som en konsekvens af nedskrivningen valgte Bladts ejere i 2019 at investere og indskyde 150 mio. kr. i yderligere egenkapital for at polstre virksomheden og understøtte de fortsatte vækstplaner.

- Vi er meget tilfredse med, at vores ejere i 2019 viste os så stor tillid, at de har øget deres investeringer i Bladt. Det styrker vores soliditet og viser, at vores ejere tror fuldt og fast på virksomheden. Og så sikrer det, at vi kan fortsætte udviklingen af Bladt i et offshore vind marked med forventede årlige vækstrater på over 20% så langt øjet rækker, siger Klaus Steen Mortensen.

Flere og større projekter i kombination med leverancer af stål og komponenter betød også, at Bladt øgede omsætningen med hele 49 procent i 2019. Samtidig kom der yderligere 220 kollegaer til i året, så virksomheden ved udgangen af 2019 beskæftigede 495 fastansatte fuldtidsmedarbejdere.

Bladt forberedt på vækst

Og det har været – og er – nødvendigt at ruste sig til fremtiden. Ifølge analysebureauet Wood Mackenzie vil efterspørgslen efter fundamenter til offshore-vindindustrien fordobles hver 4. til 5. år de næste mange år –

Det er en vækst, der forventes at sprede sig fra Europa til hele verden.

- Med sådanne vækstrater følger hårdere konkurrence, færre subsidier og større leveringskrav til leverandørerne. Og derfor har vi i 2019 brugt rigtig mange kræfter på at effektivisere og gøre virksomheden klar til at konkurrere i en mere moden industri uden støtteordninger – ikke bare i Danmark og Norden, men på et globalt marked, siger Klaus Steen Mortensen.

Asiatisk joint venture

På det asiatiske marked har Bladt Industries i Taiwan gennemført forberedende arbejder sammen med en lokal joint venture-partner, og på det amerikanske marked tegnede Bladt i 2019 kontrakt på to substations, der skal produceres i Danmark og sejles til USA.

- At vi kan producere herhjemme og derefter sejle færdige komponenter til USA viser, at vi er konkurrencedygtige og står stærkt i forhold til det voksende marked, siger Klaus Steen Mortensen, der har stået i spidsen for Bladt Industries i tre år.

Fakta om 2019-regnskab

- Årets resultat før skat blev minus DKK 42 mio. efter skat som følge af en teknisk nedskrivning på en uafklaret voldgiftssag.

- Eksklusiv engangsudgifter til den uafklarede voldgiftssag udgør bruttoresultatet DKK 86 mio.

- Omsætningen i Bladt Industries steg med 49% som følge af flere aktiviteter, men blev ikke desto mindre påvirket negativt af udsættelsen af Offshore vindfarmen Vesterhav Nord og Syd.

- I løbet af 2019 har Bladt Industries øget arbejdsstyrken for både timelønnede og fast personale og udvidet produktionsfaciliteterne.

- For at understøtte Bladts vækstambitioner og har Bladts ejere øget aktiekapitalen med DKK 150 mio. via en kapitalindsprøjtning.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.141