23948sdkhjf

Total afslutter nedrivningen af Thyra-platforme

Energivirksomheden Total har nået en vigtig milepæl i nedtagningen af de synkende Tyra-platforme, der svarer til vægten af syv Eiffeltårne.

Nedtagningen af platformene blev afsluttet, da den gamle Tyra Vest beboelses- og procesplatform ankom til Frederikshavn og tirsdag blev bragt til land, hvor genanvendelsen sker.

Det skriver Thyra i en pressemeddelelse.

Nedtagningen vil skabe plads til det nye højteknologiske Tyra, der genåbnes i 2022 som et væsentligt knudepunkt for dansk naturgas. 

- Vi har banet vejen for det nye Tyra, der vil åbne mulighed for ny naturgasudvikling og for vores indsats for en bæredygtig operation. Vi forventer en 30% reduktion i CO2-udledningen fra Tyra, siger Morten Hesselager Pedersen, Projektdirektør for Tyra-genopbygningen.

En stor milepæl for genopbygningen

Den store offshore nedtagnings-kampagne begyndte i juni, og siden da er mere end 30 løft blevet udført 225 km ud fra Esbjergs kyst på Tyra-feltet. De gamle Tyra-platforme er transporteret til genanvendelse i Frederikshavn, Danmark og Vlissingen, Holland.

Arbejdet med nedtagningen blev delt i to faser og udført af verdens største kranfartøj og verdens største konstruktionsfartøj. Den første kampagne i juni fjernede brøndhoved- og stigrørsplatformene, og havde fokus på nøjagtighed og præcision for at sikre, at platformbenene kan genbruges i det nye Tyra.

Den anden fase som netop er afsluttet krævede hestekræfter for at løfte de to hovedplatforme, hvor den tungeste Tyra Øst alene repræsenterede vægten af to Eiffeltårne.

- Med nedtagningen af hovedplatfromene afsluttet sikkert og til tiden kan vi se frem mod det næste kapitel i det store genopbygningsprojekt - ankomsten af de nye højteknologiske Tyra-platforme i Nordsøen. Det er her, vi starter det store installationsarbejde, der i høj grad afhænger af vores mange lokale partnere i Esbjerg, sagde Morten Hesselager Pedersen.

Om genopbygningen af Thyra-feltet

  • En genopbygning af Tyra-feltet er nødvendig på grund af naturlig nedsynkning af kridtreservoiret efter mange års produktion, som har ført til, at platformene er sunket ca. 5 meter over de seneste 30 år. Dette har reduceret afstanden mellem havet og platformenes dæk.
  • Investeringsomkostningerne til ændring af de nuværende faciliteter og opførelse af nye faciliteter (CAPEX) anslås til cirka 17 milliarder danske kroner, og omkostningerne i forbindelse med nedtagning og dekommisionering af de nuværende faciliteter (ABEX) anslås til cirka 4 milliarder danske kroner.
  • Genopbygningen af Tyra-feltet omfatter tre hovedelementer: nedtagning samt genanvendelse og bortskaffelse af de gamle Tyra-platforme; Genbrug og 13 meters forlængelse af de nuværende platformben på seks platforme, som vil få nye overdele (topsites); samt en helt ny procesplatform og en helt ny beboelsesplatform.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078