23948sdkhjf

European Energy i aftale om solcelleanlæg for over 700 millioner

European Energy har indgået en aftale med den franske bank Natixis vedrørende finansiering af selskabets solparker i Apulien til en værdi af over 700 millioner danske kroner.

Aftalen medfører, at solcelleparken er den første af sin slags, der opnår finansiering uden først at have fået tilsagn om statslige subsidier i Italien. 

Det skriver European Energy i en pressemeddelelse.

Finansieringsaftalen relaterer sig til solcelleparken Troia, som består af flere solcelleanlæg i Apulien med en samlet kapacitet på 121,5 MW, der kan opdeles i tre sektioner:

Sektion A: 63 MW tilsluttet elnettet i november 2019. Denne del er berettiget til at modtage en indfødningstarif i 20 år under ordningen ”5th Conto Energia”. Sektion B: 40 MW med “grid parity” tilsluttet elnettet i juni 2020. Sektion C: 18,5 MW med “grid parity” forventes tilsluttet elnettet i oktober 2020.

- Vi er meget tilfredse med nu at have landet en aftale om finansieringen af vores solcelleanlæg i Apulien, og vi sætter pris på det gode samarbejde med Natixis. Italien er et af vores vigtigste markeder, og her kan vi matche det gode lokale klima og solrige dage med vores solteknologi i verdensklasse. Vi er klar til at investere massivt i lignende italienske projekter over de næste fem år, siger  Knud Erik Andersen, CEO i European Energy.

Solcelleparken Troia, der ligger i nærheden af byen Foggia, blev forbundet til elnettet i juni måned og er Italiens største. Energianlægget forventes at spare mere end 80.000 ton CO2-emissioner om året. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093