23948sdkhjf

Danskerne vil hellere spare på el og varme end på flyrejser

Vil du skrue ned for radiatoren, tillægge dig nye madvaner, energirenovere boligen eller skære ned på antallet af flyrejser?

Spørger man befolkningen, hvilke klimatiltag de vil prioritere højest, peger fleste på, at de vil skrue ned for varmen og bruge mindre el.  

I undersøgelsen, der er udarbejdet af YouGov for Dansk Byggeri, svarer 21 procent af de adspurgte, at hvis de skal foretage et valg, der gavner klimaet, så vil de spare på energiforbruget i boligen som deres første prioritet. Mens 20 procent har det som anden prioritet.

Til sammenligning har seks procent af de adspurgte danskere det som første prioritet at køre mindre i bil, mens 12 procent vælger at flyve mindre.

- Svarene viser, at energiforbruget i vores boliger fylder i danskernes bevidsthed. Hvis vi sparer på fx varme og el smitter det også positivt af på privatøkonomien, og det betyder noget for danskernes prioriteringer, siger direktør Michael H. Nielsen, Dansk Byggeri.

Det er ikke kun ved at skrue ned for radiatoren eller slukke lyset, at danskerne vil reducere energiforbruget i deres bolig. I undersøgelsen prioriterer 14 procent investeringer i energirenovering af boligen højest, hvis de skal foretage valg, der gavner klimaet. Det kan for eksempel være at skifte vinduer ud eller at isolere boliger.

Mere genbrug af fx tøj og møbler er også et klimatiltag, som de adspurgte vægter højt. I spørgeundersøgelsen svarer 15 procent af de adspurgte, at de vil prioritere mere genbrug højest.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109