23948sdkhjf

Danmarks største land-møllepark i støbeskeen

Et projekt med 20 møller er godkendt i forhøringsfasen, og nu kan opstillerne arbejde videre med parken, der får hjemsted i Ringkøbing-Skjern Kommune.
Planlægningen af Danmarks største landbaserede vindmøllepark går ind i sin næste fase efter en godkendelse af forhøringen i Ringkøbing-Skjerns kommunes teknik- og miljøudvalg, skriver dagbladet Ringkøbing-Skjern.

Kræver lige rækker og 20 møller
Oprindeligt lød projektbeskrivelsen på enten 18 møller på 140 meter eller 21 møller på 135 meter, men efter forhøringsfasen er der ændret lidt i projektet. Kommunen kræver lige rækker, og det giver derfor mulighed for opstilling af 20 møller mellem No og Ølstrup i det vestjydske.

- Det passer os fint. Så kan vi opstille 20 møller i stedet for 18, siger Karsten Sandal, der er talsmand for opstillerne i Nørhede-Hjortmose Vindudvikling Aps.

Ejendomme må vige
Det er 15-20 lokale lodsejere, der står bag projektet, og de har allerede indgået købsaftale med de ejendomme, der vil få betydelige støjgener fra de 20 vindmøller.

- Vi har lavet aftale med 12 ejere om at købe deres ejendomme, siger Karsten Sandal.

To af de omtalte ejendomme er landbrugsejendomme mens resten er parcelhuse, hvoraf nogle skal rives ned, mens andre kan bruges til produktion.
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078