23948sdkhjf

Lænker sig til maskiner: Standser arbejdet for 50 mand

Aktivistgrupper fra hele landet har her til morgen startet aktioner mod gasrørsledningen Baltic Pipe.

Energinets arbejde med at anlægge ledningen er blevet stoppet på flere byggepladser på Sjælland, hvor aktivister har lænket sig til maskineri.

Andre grupper har været ude og vise deres modstand med bannere og demonstrationer. Alt sammen for at markere modstanden imod Baltic Pipe.

- Energinet og den danske regering spiller hasard med vores klima og fremtid, når de gang på gang giver grønt lys til nye massive investeringer i fossil infrastruktur. Baltic Pipe er det seneste skud på stammen, og derfor har grupper af aktive borgere her til morgen valgt at markere deres modstand mod projektet med blokader og andre aktioner, siger Rune Hansen, talsperson for Aktionsdagen imod Baltic Pipe.

Han fortæller at det blandt andet drejer sig om byggepladser placeret lidt nord for Næstved, hvor gasrørene klargøres og svejses.

- Arbejdet har været standset siden kl. 5:30 imorges og er pt. stadig standset for de mindst 50 arbejdere, der har deres daglige gang på byggepladserne, oplyser Rune Hansen til Energy Supply.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.093