23948sdkhjf

Ørsted får støtte til tysk brintprojekt

I dag har partnerne i Westküste 100-projektet som det første stor-skala brintprojekt i Tyskland under rammerne af Reallabor (real-world laboratory) modtaget bekræftelse på tilsagn om støtte fra det tyske Ministerium for Økonomi og Energi.

- Støtten fra det tyske Ministerium for Økonomi og Energi til Westküste 100 er et betydeligt skridt fremad for vores brintforretning. Westküste 100 er vores tredje brintprojekt - og det første i Tyskland - som er blevet godtaget til at få offentlig støtte, og vi er meget spændte over mulighederne for at støtte den tunge industri og tung transport med grønne alternativer baseret på vedvarende brint, siger Martin Neubert, Executive Vice President og CEO for Ørsted Offshore.

Produktionen af brint har traditionelt været forbundet med store CO2-udledninger, men ved at bruge vedvarende elektricitet, for eksempel fra en havvindmøllepark, kan processen med at producere brint fra vand (elektrolyse) gøres uden CO2-udledninger. Energiintensive industrier og transportsektoren vil have muligheden for at reducere deres CO2-udledninger ved at bruge vedvarende brint.

Formålet med Westküste 100-projektet er at gøre industrielle processer, luftfart, byggesektoren og opvarmning mere bæredygtige i fremtiden. Westküste 100-projektet modellerer en regional brintøkonomi på en industriel skala. Forholdene ved Nordtysklands vestkyst er ideelle til dette: En stærk region inden for vindenergi møder innovative selskaber, der vil bidrage til at nå de vigtige klimamålsætninger.

Projektet har et samlet budget på 89 millioner euro. Den godkendte støtte til projektet, som begyndte 1. august 2020, beløber sig til 30 millioner euro.

Læs også: Overblik: Ørsted henter ny topchef hos Grundfos

Sammenlagt har ti partnere slået sig sammen for at skabe konsortiet: EDF Germany, Holcim Germany, OGE, Ørsted, Raffinerie Heide, Stadtwerke Heide, Thüga og thyssenkrupp Industrial Solutions, sammen med Region Heide Development Agency og Fachhochschule Westküste.

Starten af den første projektfase

Med den godkendte tildeling fra det tyske Ministerium for Økonomi og Energi, kan Westküste 100-projektetet nu gå ind i sin første fase. Denne første fase indeholder flere elementer.

Et nyligt grundlagt joint-venture, H2 Westküste GmbH, som består af EDF Germany, Ørsted og Raffinerie Heide, har planer om at bygge et elektrolyseanlæg på 30 megawatt.

Dette vil producere grøn brint fra havvind og levere information fra driften, vedligehold, kontrol og netydelser fra anlægget. Desuden vil transport af brint gennem rørledninger og brugen af brint i ny og eksisterende infrastruktur omkring Heide blive testet.

Konsortiet igangsætter også arbejdet med at udvikle en vision for stor-skala sektorkobling, inklusive et 700 MW stort elektrolyseanlæg, i et konkret projekt. Det vil kræve signifikante tiltag inden for R&D og engeneering.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.234