23948sdkhjf

European Energy sælger banebrydende dansk solcellepark

European Energy A/S har indgået aftale om salg af Solar Park Hanstholmvej i Thisted Kommune med en total kapacitet på ca. 50 MW i Danmark.

Køberen er det tyske investeringsselskab LHI Group.

Solcelleanlægget er udmærker sig ved, at der er anvendt bifaciale moduler, hvilket vil sige, at panelerne kan opfange sollys fra begge sider af panelet. Dette øger anlæggets produktivitet, så det kan generere mere grøn strøm på det samme areal i forhold til en traditionel solcellepark.

- Solar Park Hanstholmvej har været et vigtigt projekt for os, da vi for første gang har opført en solcellepark i Danmark med bifaciale moduler, der også kan udnytte diffust lys til generering af grøn strøm. Thisted Kommune har været en afgørende aktør i realisering af projektet, og vi er utroligt glade for samarbejdet omkring dette visionære projekt, der kan være med til at accelerere den grønne omstilling i Danmark, siger Knud Erik Andersen, CEO i European Energy.

Anlægget er i kategori D i Danmark, hvilket betyder, at anlægget har over 25 MW i et nettilslutningspunkt. Solcelleparken er derudover også blandt de de første i Danmark, der er tilsluttet efter de nye EU-forordninger (RfG) gældende fra april, 2019.

Der er indgået en corporate power purchase agreement (CPPA) for projektet med en stor international virksomhed. CPPA’en er en langfristet elkøbsaftale, som sikrer grøn strøm til en konkurrencedygtig fast pris for erhvervskunden.

European Energy har stået for byggeriet og forbliver ansvarlig for drift og administration af projektet efter overdragelse.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094