23948sdkhjf

Apple indgår partnerskab med European Energy

I sidste uge offentliggjorde Apple sin årlige miljø-rapport. Af den fremgår det at virksomhedens leverandørkæde skal være CO2-neutral i 2030. Således skal ethvert Apple-produkt i hele dets samlede livscyklus være klima-neutralt i 2030.

Også Danmark har en vigtig plads i rapporten.

- Apples datacenter ved Viborg vil fra første dag blive forsynet med vedvarende energi produceret lokalt i Danmark, som Apple tidligere har lovet, skriver Martin Lund Nielsen, Apples danske pressekontakt i en mail til Energy Supply.

Apple har derfor indgået et samarbejde med energivirksomheden European Energy, der har opført og siden årsskiftet drevet en af Danmarks største solcelleparker nær Thisted i Nordjylland.

Aftalen mellem European Energy og Apple er som sådan ikke ny. Det kom allerede i 2019 frem, at Apple havde valgt at samarbejde med European Energy om etableringen af en vindpark og en solcellepark. Dengang var parterne dog ikke klar til at løfte sløret for, hvor parkerne skulle placeres. Der har siden været en del gisninger, men det er altså først nu, at det oplyses hvilken af European Energys solcelleparker, der skal levere strømmen til Apple. 

Aftalen mellem Apple og European Energy har altså sit udgangspunkt i solcelleparken ved nær Thisted og er en såkaldt 'contract-for-difference'-aftale. 

Solcelle-parken ved Thisted har et areal på 57 hektarer, hvilket svarer til ca. 80 fodboldbaner.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11