23948sdkhjf

Nyt datasæt skal ruste betonbranchen i kamp mod emissioner

Branchefællesskabet Dansk Beton i Dansk Byggeri har lanceret en række data, som skal gøre det muligt at regne ud, hvor meget CO2 forskellige typer beton udleder – lige fra produktionen over nedrivning til genanvendelse. 

Det skriver Dansk Byggeri i en pressemeddelse.

- Vi venter os meget af de nye datasæt. Med dem i hånden er betonbranchen godt rustet i arbejdet med den frivillige bæredygtighedsklasse, der nu skal testes i en toårig forsøgsperiode. Det vil give vigtige praktiske erfaringer, når kravene om bæredygtighed i både byggematerialer, processer, opførelse af byggerierne, vedligehold og drift om nogle år ventes at blive et krav i bygningsreglementet, siger branchedirektør i Dansk Beton ved Dansk Byggeri Dorthe Mathiesen i meddelelsen.

Datasættene vil give overblik over co2-udledningen fra 39 forskellige varianter af beton som for eksempel fabriksbeton, betonelementer, rør, fliser, betonblokke og belægningssten.

På den måde skal det blive lettere at vælge varianter med det mindste miljøaftryk. Eksempelvis beton, hvor der er fundet erstatninger til den mere co2-tunge cement. 

Værktøjet vil blive løbende opdateret i takt med, at der kommer nye data på delmaterialerne til beton.

Ifølge Dansk Byggeri er der indsamlet data fra omkring 80 procent af hele betonbranchen. Det skulle gøre datasættet repræsentativt for produktionen af beton i 2020. 

Betonbranchen lancerede sidste år udspillet ”Bæredygtigt Beton Initiativ” med en vision om at halvere udledningen af co2 inden for de næste ni år. 

- De data, vi nu kan levere, understreger, at vi i betonbranchen godt ved, at vi er en del af problemet med CO2-udledning, men at vi samtidig er en vigtig del af løsningen, siger Dorthe Mathiesen i pressemeddelelsen.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.11