23948sdkhjf

Thy-Mors Energi vil bruge en milliard

Andelsselskabet Thy-Mors Energi vil med en investering på en milliard kroner frem til 2030 bane vejen for en grøn omstilling, der kan sikre en reduktion af CO2-udslippet på 70 procent.

Det skriver Nordjyske .

Ifølge avisen er 11 procent af de danske landvindmøller placeret i Thy og på Mors, men de udgør kun cirka fem procent af Danmarks samlede produktionskapacitet inden for vindkraft. Forklaringen er, at der er tale om forholdsvis små møller med en gennemsnitsalder på 22,5 år. Møllebestanden trænger altså til fornyelse.

Thy-Mors Energi har analyseret sig frem til, at 42 nye møller eller 755 hektar solceller kan erstatte de 237 eksisterende møller i elforsyningens område i 2040.

Fornyelse af vindmølleparken i det omfang kræver planlægning og meget store investeringer. 100 millioner kroner årligt fra Thy-Mors Energi er langt fra nok, mener selskabets direktør, Lars Peter Christiansen. Han regner med, at der er behov for en dobbelt så stor investering, og mener, at der vil være gode perspektiver for lokale virksomheder i at være med til at investere i nye møller.


Kommenter på artiklen (1)
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.08