23948sdkhjf

Siemens Gamesa lukker spansk fabrik

Vindmølleproducenten har besluttet sig for at lukke sin vingefabrik i den spanske by Aoiz, der ligger i Navarra-regionen i det nordlige Spanien.

Fabrikken er ganske enkelt ikke rentabel i et marked, hvor prispresset stiger, og vingerne bliver større og større, melder Siemens Gamesa.

Fabrikken i Aoiz, har 239 medarbejdere og producerer hovedsageligt vinger til SG 3.4-132-møller til salg i Spanien.

Fabrikken er hæmmet af sin beliggenhed 200 km fra nærmeste havn, og det gør det kompliceret at transportere de stadig større vinger.

- Vi tager en vanskelig beslutning, og jeg er fuldt ud klar over den indvirkning, den har på nogle af vores medarbejdere såvel som lokalsamfundet, siger Alfonso Faubel, CEO onshore hos Siemens Gamesa.

- Vi tager ikke let på sådan en beslutning, der har så alvorlig indvirkning, og over de seneste måneder har vi nøje undersøgt alle tilgængelige muligheder og har modvilligt konkluderet, at der ikke er noget alternativ. Under de nuværende omstændigheder har vi pligt til at tage de nødvendige foranstaltninger til at sikre den langsigtede bæredygtighed i selskabet, og jobbene for mere end 24.000 kolleger rundt omkring i verden, inklusive tæt på 5.000 i Spanien, tilføjer han.

Alfonso Faubel understreger dog, at man stadig vil have en markant tilstedeværelse i det nordlige Spanien. Man planlægger stadig, at prototypen på 5.X-møllen skal testes i Alaiz i Navarra. Nacellerne til denne mølle vil blive produceret i Ágreda, og komponenter såsom gear og generatorer vil blive sourcet fra andre fabrikker i Spanien.

- Spanien vil fortsat være det land med det største produktionsmæssige fodaftryk for os. Yderligere styrker vi vores R&D-aktiviteter, som er mindre eksponeret for de nuværende markedsbetingelser, og i de sidste to år har vi ansat mere end 450 medarbejdere i Navarra og Baskerlandet, siger han.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.14