23948sdkhjf

Stor-aftale: Nature Energy skal sælge biogas til Shell

Nature Energy og Shell har indgået en stor aftale, hvor Nature Energy sælger biogas til Shell Energy Europe Limited.

Parterne ønsker ikke at offentliggøre den præcise størrelse på aftalen, men oplyser, at aftalen er den største indgåede biogasaftale i verden til dato.

- Aftalen er en blåstempling af biogas som en vigtig del af den grønne omstilling, som foregår over hele verden. Vi er stolte over, at en energimastodont som Shell investerer i biogas fra os, siger adm. direktør i Nature Energy, Ole Hvelplund i en pressemeddelelse, og fortsætter: 

- Aftalen er et kommercielt gennembrud for biogas, og aftalen giver os samtidig flere muskler til at realisere nye biogasprojekter. Vi har ambitioner om at bygge flere storskala biogasanlæg i Danmark, Nordamerika og Europa, og her er aftalen med Shell et vigtigt skridt på vejen for Nature Energy, men også for den grønne omstilling, siger Ole Hvelplund. 

Vil den grønne omstilling
Nature Energys adm. direktør roser samtidig Shell for at investere i den grønne omstilling. 

- Vi har i vores dialog med Shell virkelig kunne mærke, at det er vigtigt for dem at bidrage til den grønne omstilling, så derfor er vi heller ikke i tvivl om, at det er det helt rigtige, at vi går sammen om at få mere biogas ud i Europa, siger Ole Hvelplund. 

Shell er glade for aftalen og ser investeringerne i biogas som en del af deres bredere indsats for at levere flere og renere energiløsninger til samfundet. 

- Vi tror på, at grøn og CO2-neutral biogas er en vigtig del af den grønne omstilling i dag og i fremtiden. Derfor er denne handel også en vigtig del af vores arbejde for at sikre klimavenlige energiløsninger til vores kunder i hele Europa, siger Jonathan McCloy, General Manager hos Shell Energy Europe, og fortsætter: 

- Vi er meget tilfredse med denne store biogas-aftale, som styrker vores relation til Nature Energy.

Tung transport
Aftalen er helt i tråd med både Klimapartnerskabet for tung transport og Ole Hvelplunds idé om, hvor biogassen i fremtiden kommer til at være til gavn.

Den tunge transport skal omstilles og det vil være fordelagtigt at gøre det ved hjælp af biogassen.

Rund om i Europa rykkes der allerede på den front. Danmark er dog ikke så langt fremme på den front endnu og skal altså op i gear, hvis den tunge transports grønne omstilling herhjemme skal sikres. 

- Det er urealistisk at de (den tunge transport, red.) kan nå det, hvis ikke de får biogas, har Ole Hvelplund tidligere sagt til Energy Supply.

Hvorvidt biogassen fra Nature Energy skal bruges i den tunge transport har Nature Energy ikke fået indsigt i. Det er op til Shell at beslutte hvor og hvordan biogassen skal bruges, men i princippet vil den kunne være til gavn for alle kunder i Europa. 

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.157