23948sdkhjf

Ny vidensbank om biogas ser dagens lys

Biogas Danmark lancerer en ny vidensbank, der skal løfte den generelle viden om biogassens rolle i klimaindsatsen og den grønne omstilling af fødevareproduktionen.

I følge Biogas Danmark er det for at forløse biogassens potentiale i klimaindsatsen og til at gøre fødevareproduktionen mere bæredygtig. 

Det oplyser organisationen i en pressemeddelelse. 

- Biogas kan bidrage til klimaindsatsen på nogle af de områder, hvor det er allersværest – eksempelvis inden for landbrug, transport og energitung industri. Men samtidig bidrager biogasproduktionen til, at vi bliver bedre til at recirkulere næringsstoffer og beskytte vandmiljøet, så vores fødevareproduktion bliver mere bæredygtig, siger Henrik Høegh, formand for Biogas Danmark.

- Nu kan alle gå på biogas.dk og hente viden om, hvad biogas og biogasproduktion egentlig er – og få viden om, hvor meget biogas de danske biogasanlæg kan levere, og hvor biogassen kan bruges i den grønne omstilling, fortsætter Henrik Høegh.

Læs også: Biogas-investor foretager tredie anlægs-investering på en måned

Vidensbanken omfatter en række artikler og faktaark med analyser og beregninger af det danske produktionspotentiale for biogas, biogassens potentiale for at levere drivhusgasreduktioner og mulighederne for at gøre fødevareproduktionen mere bæredygtig via biogasproduktion.

Materialet er rigeligt forsynet med links og referencer til forskning og officielle rapporter, idet der findes et omfattende videns- og datagrundlag om biogas.

På biogas.dk kan man desuden finde nyheder, debatindlæg og arrangementer om biogas. Vil man holdes opdateret er det let at tilmelde sig et nyhedsbrev, der leverer både viden og anden aktualitet direkte i indbakken. 

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125