23948sdkhjf

Carlsbergs nye genindvindingsanlæg kan halvere vandforbruget på øl

Mandag formiddag var der rejsegilde på den bygning, hvor Carlsbergs vandgenindvindingsanlæg skal placeres.

Efter en screening og evaluering udført af Carlsberg selv blev bryggeriet i Fredericia valgt som teststed for det første "Total Water Recycling Plant".

- Rejsegildet er en vigtig milepæl i ethvert byggeri, men at vi er nået her til trods krisen, er imponerende. Vi har altid fokuseret på god ressourceforvaltning og vandreduktion på bryggeriet, men de nye teknologier til genanvendelse af vand, som vi implementerer her i bygningen, giver mulighed for at genanvende 90 procent af alt procesvand og dermed halvere vandforbruget i Fredericia. Vi kan derfor blive en vigtig læringsplatform for alle vores bryggerier, og det gør mig ekstra stolt i dag, siger Peter Haahr Nielsen, direktør i Carlsberg Danmark.

Halvering af vandforbrug
Vandgenindvindingsanlægget er beregnet til at reducere det gennemsnitlige vandforbrug på bryggeriet fra det nuværende niveau på 2,9 hl vand/hl øl til 1,4 hl vand/hl øl. Det nye anlæg anslås også at reducere bryggeriets energiforbrug med 10 procent gennem egen biogasproduktion og recirkulering af varmt vand.

Dette vil bidrage yderligere til realiseringen af Carlsbergs bæredygtighedsprogram, som skal nås senest i 2022 eller 2030.

Det nye vandgenindvindingsanlæg er et partnerskabsprojekt initieret gennem det offentligt-private partnerskab DRIP (Danish partnership for Resource and water efficient Industrial food Production).

Uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen skulle oprindeligt have taget første spadestik til bygningen den 13. marts, men arrangementet blev aflyst, og ministeren var glad for at være til stede ved rejsegildet i stedet.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109