23948sdkhjf

Kamstrup, Logstor og Dansk Fjernvarme forener sig i ny alliance

En række aktører i forsyningssektoren, industrien, fagbevægelsen og forskningsverdenen er gåretsammen i en ny alliance for at sikre, at varmesektorens klimapotentiale bliver indfriet.

Det oplyser Dansk Fjernvarme i en pressemeddelelse onsdag aften.

Partnerskabet med navnet Grøn Varme Alliance omfatter blandt andre A.P. Møller Holding, Danfoss, Grundfos, 3F, Dansk Metal, Aalborg Universitet, Kamstrup, Logstor og Dansk Fjernvarme.

Alliancen skal være med til at sikre opfyldelsen af Danmarks klimamål.

- Grøn varme er helt fundamental for klimaindsatsen. Ved at styrke fjernvarmeinfrastrukturen kan vi koble sektorer som vores energiforsyning sammen med boligmassen, landbruget og transporten, så vi får ét stort energisystem, udtaler Kim Mortensen, der er direktør i Dansk Fjernvarme, i meddelelsen.

- Vi har derfor taget initiativ til alliancen for at arbejde strategisk og målrettet for at bistå den store opgave, hvor Danmark skal være et foregangsland i den grønne omstilling, tilføjer han.

Meddelelsen om det nye samarbejde kommer, efter at et bredt flertal af Folketingets partier mandag indgik en klimaaftale på energi- og industriområdet.

Et af hovedpunkterne i klimaaftalen er en ambition om mere grøn varme i boligerne. Det indebærer, at olie- og naturgasfyr bliver afløst af grøn fjernvarme og elektriske varmepumper i omkring 500.000 boliger.

Fagforbundet 3F håber, at dette tiltag samt arbejdet med at opfylde de danske klimamål frem mod 2030 vil skabe nye jobmuligheder.

- Vi skal koble grøn udvikling med nye arbejdspladser, så vi når klimamålene på en bæredygtig måde, siger forbundsformand for 3F Per Christensen i meddelelsen.

Synergi, Copenhagen Infrastructure Partners, Siemens og Grøn Energi er også med i den nye alliance.

/ritzau/

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.297